Κύριο άρθροΠαιδεία

Στην τελική ευθεία η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το ΤΕΙ Σερρών, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς ορίστηκε και μία Επιτροπή καταγραφής των ωφελειών και επιπτώσεων από αυτή την συνένωση. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας κ. Θανάσης Μητρόπουλος εξήγησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, καθώς παρέμεινε και στο Υπουργείο παιδείας ο υπουργός κ. Γαβρόγλου με τον οποίο είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει οριστεί μία Επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις επιπτώσεις από τη συνένωση καθώς και τα οφέλη προς την ανταγωνιστικότητα που θα υπάρξει. Πιστεύουμε ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα, στο τέλος της άλλης εβδομάδας, θα έχει ολοκληρώσει και το έργο της.

Νομίζω ότι προχωράνε τα πράγματα. Θεωρώ ότι το υπουργείο Παιδείας θα το βάλει στη διαβούλευση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα κλείσει η διαβούλευση κι από ‘κει και μετά θα πάρει το δρόμο για να νομοθετηθεί Θεωρώ ότι προς το τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο».

ΕΓΓΡΑΦΟ… ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Για αυτά που ακούστηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι το ΤΕΙ της Καβάλας δεν ήθελε τη συνένωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, απάντησε ότι «αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Όχι μόνο το ξεκαθαρίσαμε μιλώντας και συζητώντας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά προσκομίζοντας και συγκεκριμένα έγγραφα. Συγκεκριμένα, προσκόμισα την Απόφαση Νο94 του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που λέει ρητώς ότι διακόπτει το διάλογο επαφών με τις πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ Καβάλας. Τι άλλο να πω; Εδώ μιλάνε τα έγγραφα. Τώρα οι άνθρωποι βγάζουν από μόνοι τους συμπεράσματα τα οποία δεν είναι σωστά. Επαναλαμβάνω, Απόφαση Συγκλήτου Νο94, 25 Ιανουαρίου 2018. Διακοπή του διαλόγου επαφών με τις αντίστοιχες πρυτανικές Αρχές των ΤΕΙ Καβάλας. Αυτό. Μάλιστα, να πω την αλήθεια ότι όταν το προσκόμισα αυτό το έγγραφο, θεωρώ ότι ο τότε Πρύτανης χαμήλωσε τους τόνους και είπε ότι αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε κι άφησε ανοιχτή τη συνεργασία με το ΤΕΙ σε όποια μορφή κι αν είναι την οποία, φυσικά και εμείς την έχουμε αφήσει ανοιχτή. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε μία αντιπαλότητα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά τη στιγμή που θα έπρεπε το Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στη σύσταση της Επιτροπής όπως την είχε προτείνει ο Περιφερειάρχης και έτσι ώστε να έχουμε σήμερα κάτι στο χέρι μας από το οποίο να προκύπτει ότι υπάρχει πλεονέκτημα στη συνένωση από ‘δω ή από ‘κει, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *