Κύριο άρθροΟικονομία

«Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανέβει λίγο η επιβατική κίνηση στα ταξί της Καβάλας» όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βασίλης Αντώνας

”Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανέβει λίγο η επιβατική κίνηση στα ταξί της Καβάλας, αλλά για εμάς η καλοκαιρινή σεζόν κάθε χρόνο ξεκινάει περίπου στις 15 Ιουνίου”.

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του  ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, Βασίλης Αντώνας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

”Η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι λίγο ”νεκρή” θα λέγαμε, καθώς έχουμε αστάθεια στον καιρό, έχουμε παράλληλα και τον πόλεμο και την ακρίβεια, οπότε οι πολίτες είναι σφιγμένοι δυστυχώς. Από την άλλη υπάρχει οδικός τουρισμός στην πόλη, αυτό είναι το ευχάριστο φυσικά, αλλά από ‘κει και πέρα για τον δικό μας κλάδο περιμένουμε να δούμε τα καλύτερα το επόμενο διάστημα. Να τελειώσει ο πόλεμος, να πέσουν οι τιμές των καυσίμων και να υποχωρήσει η ακρίβεια. Εμείς δεν επωφελούμαστε από τον οδικο τουρισμό. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα φυσικά, μακάρι να υπάρχει κίνηση στην πόλη αλίμονο. Απλά ο καθένας χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του δεν χρησιμοποιούνται ταξί, ούτε λεωφορεία, κινούνται με το δικό τους όχημα και έτσι δεν έχουμε κάποιο αποτύπωμα σε εμάς. Επωφελείται γενικότερα η πόλη οικονομικά, αλλά όχι ο δικός μας κλάδος”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αντώνας.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Όσον αφορά τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας επισήμανε: ”Τα καύσιμα είναι ένας μεγάλος βραχνάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έπεσε το πετρέλαιο κίνησης στα 1,80 με 1,85 ευρώ το λίτρο, αλλά όταν βάζαμε στα 1,50 ευρώ υπάρχει μεγάλη διαφορά. Έχουν ανέβει τα πάντα, οι ασφάλειες, τα καύσιμα κλπ., ενώ οι δικές μας τιμές έχουν παραμείνει ίδιες για να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε το επιβατικό κοινό της πόλης μας. Παράλληλα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη φορολόγηση με το τεκμαρτό, έχουμε τις φορολογικές, είναι δύσκολοι μήνες ο Μάιος και ο Ιούνιος, δεν άλλαξε κάτι στο νομοσχέδιο, οπότε θα πληρώσουμε ακριβά το τίμημα. Ας ελπίσουμε να έρθουν καλύτερες ημέρες το επόμενο διάστημα”.