Κύριο άρθροΠαιδεία

Στην Καβάλα βρέθηκε χθες ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και συναντήθηκε με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην Καβάλα βρέθηκε χθες ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντής και συναντήθηκε με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχοντας ένα διάλογο αναφορικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Βαγενάς ανέφερε ότι έγινε ένας καταρχήν διάλογος πάνω στις προτάσεις Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Βαγενάς σημείωσε πως «είναι αλλαγές που ήταν το αποτέλεσμα του διαλόγου που έγινε από την Επιτροπή για την αναμόρφωση της Παιδείας. Έχει καταλήξει η Επιτροπή σε κάποια συμπεράσματα και δεν έχει γίνει ακόμα αυτόνομο σχέδιο και είναι ακόμα στο στάδιο της διαβούλευσης. Για αυτό το λόγο και ο Γενικός Γραμματέας ήρθε στην Καβάλα για να συζητήσεις τις επικείμενες αλλαγές που έχουν να κάνουν και με τα μαθήματα και με τις ώρες διδασκαλίας, αλλά βεβαίως σε ενδεχόμενες περιπτώσεις συζητιέται ακόμα και η αύξηση των τάξεων του Γυμνασίου με τη μείωση των τάξεων του Λυκείου, η αλλαγή του τρόπου του Εθνικού Απολυτηρίου κλπ. Όλα αυτά όμως βεβαίως είναι ένα πόρισμα μιας Επιτροπής που επεξεργάζεται προφανώς το υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε να μπορέσει να κάνει αυτό που επιθυμεί».

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Ο κ. Βαγενάς πρόσθεσε ότι  «Μέσα στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου λοιπόν ήρθε ο Γ.Γ. του υπουργείου για να συζητήσει με τους διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήταν νομίζω μια ευκαιρία ούτως ώστε να αναδείξουμε κι εμείς τα προβλήματα που έχουμε στο νομό μας και βεβαίως να ζητήσουμε να τα δει και από κοντά ποια είναι αυτά τα προβλήματα. Όπως πχ είναι η υποστελέχωση σε προσωπικό της Θάσου, γιατί κατά τα άλλα είμαστε καλυμμένοι, είναι δυο τρία τα κενά που έχουν μείνει, αλλά εν πάση περιπτώσει έστω και ένα κενό αν υπάρχει τα παιδιά έχουν μειωμένες ώρες μαθημάτων.  Οι προτεινόμενες αλλαγές θα συζητηθούν και στη Βουλή, στις προπαρασκευαστικές επιτροπές, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και μετά θα περάσει από τη Βουλή ώστε να είναι νόμος του κράτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *