Συνεχίζεται η διαμάχη για τον οδικό άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας

Συνεχίζεται η διαμάχη για τον οδικό άξονα Ε61 που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα, μετά και την έγκριση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας προς την Εγνατία Οδό ΑΕ ώστε αυτή να κάνει εδαφολογικές μελέτες μέσα στο αισθητικό Δάσος Καβάλας στην περιοχή Αγίου Σίλα – Σταυρού Αμυγδαλεώνα.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Βέρρος που από την αρχή ήταν ενάντιος με αυτή τη διαδικασία και ανέλαβε και σχετική πρωτοβουλία.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Βέρρος σημείωσε πως «τη Δευτέρα όταν συζητούσαμε το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια από τις προτάσεις μου ήταν ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι νόμιμη η όποια χάραξη και η όποια επέμβαση στο δημοτικό δάσος, στο κομμάτι δηλαδή του περιαστικού δάσους στο οποίο θέλουν να κάνουν επέμβαση για γεωτεχνικές μελέτες και ουσιαστικά βέβαια να περάσει ο δρόμος και να ενωθεί με την Εγνατία. Δυστυχώς η διοίκηση παρόλη την πίεση από τη μεριά μου του να υπάρξει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία ώστε να δουν αν είναι σύννομο, απέρριψε την πρόταση και έτσι την επόμενη μέρα στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου επανέφερα το θέμα και έδωσα σημαντικά στοιχεία στη διοίκηση αλλά και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα απο τα οποία φαίνεται ότι η τροπολογία αυτή η περίφημη πέρασε τον Απρίλιο του 2016 δεν αφορά όλα τα δάση. Δηλαδή δεν υπάρχει δικαίωμα επέμβασης και κατασκευής οδικών δικτύων μέσα από οποιαδήποτε δάση, αλλά μόνο από αυτά τα οποία έχουν το χαρακτήρα Natura. Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δικιά μας εδώ στο συνοικισμό του Σταυρού και στην περιοχή Βασιλάκη δεν μας αφορά, άρα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι τώρα, που αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν έχουν δικαίωμα επέμβασης και δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν μέσα από το δάσος».

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια όλα αυτά με μια μικρή επιφύλαξη, διότι εγώ είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο, δεν είμαι ούτε μηχανικός ούτε νομικός, πολύ απλά όμως αναγκάστηκα να ψάξω τους νόμους και να διαπιστώσω με αυτή τη μικρή εμπειρία που έχω ότι κατά 99,9% η τροπολογία αυτή δεν δίνει το δικαίωμα αυτό που ισχυρίζεται και το ΤΕΕ και το Δασαρχείο και η διοίκηση του δήμου, αλλά και η εταιρία ότι έχουν το δικαίωμα. Μου υποσχέθηκε ο πρόεδρος και η κ. δήμαρχος και αυτό ζήτησα άμεσα να υπάρξει γνωμοδότηση και διευκρίνιση από τη νομική υπηρεσία του δήμου, κι αναμένουμε αυτήν την απόφαση από τη μεριά της νομικής υπηρεσίας του δήμου. Μάλιστα δεν το κρύβω ότι ζήτησα άμεσα να υπάρξει ανάκληση αυτής της απόφασης κι ότι δεν πρέπει να πειραχτεί ούτε ένα δέντρο μέχρι να ξεκαθαριστεί τουλάχιστον αν η τροπολογία μας αφορά ή όχι. Από κει και πέρα ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση θα δούμε ποιες κινήσεις θα κάνουμε, διότι από τη δικιά μας μεριά ως Συμπαράταξη Πολιτών, αλλά και συνολικά από όλους της αντιπολίτευσης που είμαστε αντίθετοι, αλλά και οι κάτοικοι δεν θέλουμε και θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέψουμε αυτή τη διέλευση του δρόμου. Διότι υπάρχει η εναλλακτική λύση πολύ καλύτερη, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα και στο περιβάλλον αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους» τόνισε καταληκτικά ο κ. Βέρρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.