Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης,  υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  συναντήθηκε  με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κ.  Χρήστος Γάκης, χθες το πρωί επισκέφθηκε τα γραφεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΕΑ Καβάλας και συνομίλησε με το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του που βρέθηκαν εκεί .

Αρχικά ο κ Γάκης σημείωσε  πως «αυτή ήταν μια επίσκεψη που δεν είχε τυπικό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού με όλους γνωριζόμαστε εδώ και δύο χρόνια όταν είχαμε επαφές ως Αντιπρόεδρος της Εργοανάπτυξης και συνεργαστήκαμε στενά, όπως και σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Είχα μια καλή συνεργασία και μάλιστα από τότε με είχαν ενημερώσει για ορισμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν . Είχαν γίνει προσπάθειες και από μένα και από κάποιους συνεργάτες για να επιλυθούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα ή θέματα εξοπλισμών.

Από την νέα μου θέση που έχουν άμεση σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, ήρθα να ενημερωθώ για ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζονται από τους ίδιους και αφορούν την καθημερινή ζωή τους , πράγματα που ενώ για μας είναι αυτονόητα, για τους ανθρώπους αυτούς είναι καθημερινός Γολγοθάς .

Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, αφού υπάρχει θετικό κλίμα και από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ Μαρκόπουλο και από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών που είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και αγγίζει όλους μας».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΕΑ Ο  κ.  Σμαραγδός Κρεμύδας, χαιρέτησε την επαφή αυτή με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ Γάκη και είπε πως  «θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική κίνηση των κ Παυλίδη και Μαρκόπουλου για την δημιουργία Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας γενικότερα, ως χρήστες υπηρεσιών υγείας από την μια και από την άλλη θεωρούμε σημαντικό να συνδυαστεί η δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων για καλύτερες παροχές υγείας με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένα καλό εργαλείο που  μπορεί να δώσει προοπτική και βελτίωση των παροχών υγείας στην περιοχή μας και όχι μόνο, ενώ θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια που ξεκινά από τον κ Γάκη με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία με την Εργοανάπτυξη. Θεωρούμε πως θα γίνει ακόμα καλύτερη συνεργασία και θα μεγαλώσει με το θέμα της Αντιπεριφερειας Υγείας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ευελπιστούμε πως αυτό θα λειτουργήσει θετικά και να γίνουν ενέργειες που θα βελτιώσουν αυτές τις παροχές».

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ερωτηθής ο  κ.  Γάκη, για το σημαντικότερο θέμα που του ζητήθηκε να επιλυθεί για τα άτομα με ειδικές ανάγκες απάντησε  πως «είναι αυτό που έχει να κάνει με την πρόνοια και έχει να κάνει με τα βιβλιάρια και την παροχή των φαρμάκων και τα οποία ενώ υπήρχε πρόβλεψη να γίνεται δωρεάν  να η παροχή στα άτομα που είχαν βιβλιάριο πρόνοιας, μετά τις αλλαγές που έγιναν με τις εγκυκλίους, δημιουργήθηκε το “άυλο βιβλιάριο” , το οποίο ουσιαστικά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν αναγνωρίζει. Αποτέλεσμα είναι τα άτομα με αναπηρία και κάτοχοι των βιβλιαρίων αναπηρίας καθώς και μηδενικά εισοδήματα, αναγκάζονται να καταβάλουν το 25% για να πάρουν τα φάρμακά τους ενώ θα έπρεπε να τα παίρνουν δωρεάν».

 

Ο κ Γάκης μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον Σύλλογο ΑμεΕΑ,  έκανε γνωστό  πως την Δευτέρα θα γίνει επίσημη επίσκεψη στο Νοσοκομείο , αφού συνεννοήθηκαν με τον Διοικητή του ΓΝΚ, τον πρόεδρο του ΙΣΚ και το Σωματείο Εργαζομένων για να με ενημερώσει ο καθένας από τον τομέα του και τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.