Κύριο άρθροΠεριβάλλον

Ύποπτη η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στο Ύψωμα Βασιλάκη σύμφωνα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας

Ύποπτη χαρακτήρισε τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στο Ύψωμα Βασιλάκη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Σωτήρης Κορέλας, καθώς εκδηλώθηκε σε μία δυσπρόσιτη περιοχή. Ευτυχώς την εντόπισε άμεσα ο φύλακας και ειδοποίησε την υπηρεσία που παρενέβη αποτελεσματικά καθώς κάηκαν μόλις 50 τ.μ. δασικής έκτασης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορέλας σημείωσε πως «ήταν μια απόμερη περιοχή, όντως είναι λίγο περίεργη  η εκδήλωση φωτιάς γιατί εκεί μέσα δεν έχει κάτι. Ήταν μια μικρή έκταση που κάηκε γύρω στα 50 τετραγωνικά. Ευτυχώς ο πυροφύλακας την είδε γρήγορα πάνω από το βουνό και πήγαμε κατευθείαν εκεί με δύο οχήματα και την προλάβαμε».

ΑΤΥΧΗΜΑ

Αναφορικά με το ατύχημα που σημειώθηκε με τους τρεις πυροσβέστες, ο κ. Κορέλας εξήγησε πως «το ατύχημα έγινε στην περιοχή του Μακρυχωρίου. Ήταν δύο αυτοκίνητα μαζί, ένα των Δικαίων και ένα της Ορεστιάδας, είχαμε τους συναδέλφους εδώ δυο μέρες και μας βοηθούσαν. Την Τρίτη τους απεγκλωβίσαμε να πάνε στην περιοχή τους καθώς δεν τους χρειαζόμασταν άλλο. Το ένα όχημα υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες έχασε τον έλεγχο και τούμπαρε. Ευτυχώς ήταν μόνο υλικές οι ζημιές, βέβαια οι δύο πυροσβέστες έχουν λίγα χτυπήματα και ράμματα, ο τρίτος δεν έπαθε τίποτα. Δόξα τω Θεώ».

ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι φέτος εκδηλώθηκαν πολλές φωτιές, ο Διοικητής σημείωσε πως «είναι μεγάλος ο αριθμός των φωτιών και ειδικά αυτές τις ημέρες. Στο Διπόταμο ήταν πολύ δύσκολη η πυρκαγιά, μόνο με χέρια αντιμετωπιζόταν, φέραμε πολύ κόσμο και αεροπλάνα. Μετά στο Πολύνερο που ακόμα συνεχίζει, εκεί βρίσκονται πέντε οχήματα με 20 άνδρες. Και αυτή στο Βασιλάκη την Τρίτη. Τι να πούμε, εμείς θέλουμε την προσοχή του κόσμου. Λίγο καπνό να δει δεν πειράζει ότι να είναι, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να προλάβουμε τα χειρότερα. Εμάς δόξα τω Θεώ τα αντανακλαστικά μας είναι πολύ γρήγορα, δεν έχουμε αφήσει πυρκαγιά να κάνει μεγάλη ζημιά, αλλά το έχω πει πολλές φορές, ζητούμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Για να μην είμαι αχάριστος πάλι καλά, ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ και για αυτό τα περιστατικά διευθετούνται αμέσως».

Ερωτηθείς αν υπάρχει η υποψία ότι κάποιες από αυτές τις φωτιές είναι από κτηνοτρόφους, σημείωσε «δεν θα μπορούσα να πω από κτηνοτρόφους, από χέρι ναι, δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιους, μπορεί να είναι οτιδήποτε. Οι δύο φωτιές, η μία στο Διπόταμο και η άλλη στο κτήμα Παπαδόπουλου ήταν από κεραυνό, μόνο αυτές» ξεκαθάρισε καταληκτικά ο κ. Κορέλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *