Συνεχίζονται με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας
Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για πρώτη φορά στο 2021 διαδικτυακά. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης ευχήθηκε να επιστρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο στις δια ζώσης συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ Πεφάνης, «χθες κόψαμε διαδικτυακά και την πίτα μας στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021, χωρίς τον πανηγυρικό χαρακτήρα που έχουμε κάθε φορά , δεδομένων των συνθηκών και ελπίζουμε του χρόνου όλα να είναι διαφορετικά.
Οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιασκέψεις και η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει να αλλάξουμε όλο τον τρόπο που συσκεπτόμαστε γενικότερα , από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένας υπολογιστής την δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί , δεν τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά προσπαθούμε. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, θα συνεχιστεί και μετά την Άνοιξη όπως προβλέπουμε . Το ζητούμενο είναι να αρχίσει να λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία γενικότερα και ας κάνουμε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Ας καταφέρουμε να κυκλοφορούμε και να δουλεύουμε κανονικά και το δημοτικό συμβούλιο θα βρει τον δρόμο του. Εμείς θα ακολουθήσουμε ότι προβλέπεται από τους κανονισμούς που κάθε φορά ορίζει το κράτος και η κυβέρνηση».
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την κοπή της πίτας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, της κ. Τσανάκα και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου απεχώρησαν λόγω διαμαρτυρίας. Έτσι η συνεδρίαση έληξε άδοξα λόγω μη απαρτίας….

