ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε μία όμορφη εκδήλωση στην Αθήνα, ο δήμος Καβάλας παρουσίασε το Φεστιβάλ Cosmopolis αλλά και τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής

Το Φεστιβάλ Cosmopolis Φιλίππων παρουσίασαν στην Αθήνα στους δημοσιογράφους η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την όλη εκδήλωση, όπου παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, σ’ ένα πολύ ωραίο μέρος στη Φωκίωνος Νέγρη. Ήταν προσκεκλημένοι πολλοί δημοσιογράφοι απ’ όλες τις εφημερίδες των Αθηνών. Έγινε η παρουσίαση αφενός μεν της ίδιας της Καβάλας, έγινε και μια τουριστική προβολή και των δυνατοτήτων του δήμου μας. Παρουσιάστηκε φυσικά και το φεστιβάλ Cosmopolis ενώ αναφέρθηκε και το φεστιβάλ Φιλίππων. Δόθηκε μία βαρύτητα στο Cosmopolis που φέτος και λόγω των συνθηκών θα είναι λίγο διαφορετικό. Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια στο φεστιβάλ και είναι καλό να το διαφημίσουμε και να ξέρουν οι επισκέπτες της πόλης ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει. Όχι μόνο να πάει στη θάλασσα, αλλά μπορεί να πάει στο θέατρο να δει μια αρχαία παράσταση, μπορεί να δει μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που θα γίνονται στο πλαίσιο του Cosmopolis.

Γενικά είναι ενθουσιασμένοι με τις ομορφιές του δήμου μας και όλου του νομού. Να μην ξεχνάμε ότι η τουριστική προβολή δεν είναι μόνο για την πόλη αλλά για όλο το νομό και για τις γύρω περιοχές».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Για το Φεστιβάλ Φιλίππων είπε ότι «θα γίνει κανονικά. Θα παίρνονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή οι αποστάσεις, οι οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο. Στο αρχαίο θέατρο για παράδειγμα θα είναι γύρω στους 500 οι θεατές, θα υπάρχουν κενές θέσεις. Αυτά θα κρατηθούν. Είναι λίγο δύσκολο αλλά θα πρέπει να τα τηρήσουμε. Το Φεστιβάλ θα γίνει. Έχουμε παραιτηθεί ως Δήμος Καβάλας από τα ποσοστά που θα παίρναμε από τις εισπράξεις για να είναι πιο ελκυστικό από τους θιάσους που θα έρθουν. Θα ενισχύσουμε καλύπτοντας κάποια έξοδα από το Εθνικό Θέατρο για να μπορέσει να έρθει. Υπάρχει η συμπαραγωγή που γίνεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και υπάρχει το εργαστήρι του αρχαίου δράματος που θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Υπάρχει και το παράλληλο φεστιβάλ της Καβάλας που είναι αφιερωμένο φέτος στα κλειστά κτήρια. Περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα γίνουν μπροστά σε κλειστά και εμβληματικά κτήρια της πόλης μας. Αλλά αυτά είναι εκπλήξεις του κ. Γκόνη ο οποίος θα αναλύσει το πρόγραμμα».

Για το κτήριο της Μεγάλης Λέσχης είπε ότι «θα λειτουργήσει πολύ σύντομα. Ήδη ο εργολάβος έχει μπει μέσα και κάνει τις τελευταίες λεπτομέρειες και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση».

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μίλησε επίσης για την ίδρυση του Λιμενικού Γραφείου Δήμου Καβάλας  λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό. Διαβάζω τις ανακοινώσεις της πρώην δημάρχου κας Τσανάκα και γελάω. Αλλά δεν πειράζει, τι να κάνουμε. Λένε ότι αν ήταν η ζήλεια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η κα Τσανάκα προφανώς ξεχνάει ή αυτοί που της τα γράφουν έχουν κάτι που δεν θέλω να το χαρακτηρίσω.

Το Λιμενικό γραφείο δεν ιδρύθηκε από την κα Τσανάκα. Πήρε μια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο κι αυτό μερικούς μήνες πριν φύγει από τη διοίκηση, για να ιδρυθεί το Λιμενικό Γραφείο. Μέχρι εκεί όμως. Ακολούθησε μια ολόκληρη προσπάθεια, αποφάσεις από τον ΟΛΚ, το υπουργείο Ναυτιλίας. Τώρα που βγήκε η απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας, από ‘δω και πέρα αρχίζουν να μετρούν τα 2 χρόνια που θα πρέπει ο Δήμος Καβάλας να κάνει κάποιες ενέργειες για να λειτουργεί το γραφείο. Είναι ένα σημαντικό όπλο διότι μπορεί να διαχειρίζεται ο Δήμος Καβάλας  το χώρο των μικρών λιμανιών, όπως αυτό των Σφαγείων. Όλα τακτοποιούνται με αυτό το γραφείο διότι θα ορίζουμε λιμενική ζώνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *