ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Παρουσία του Μητροπολίτη έγινε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Στις 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων Τεχνών, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ευάγγελος Καμπουρίδης υπογράμμισε ότι το κυρίαρχο θέμα είναι η μετεγκατάσταση του συνδέσμου σε άλλο κτήριο της Μητρόπολης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τετάρτη ορίσαμε διοικητικό συμβούλιο όπου θα συζητιόταν το θέμα. Τους εξήγησα ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια άλλη απόφαση. Ουσιαστικά ήταν για να πουν όσοι είχαν να πουν κάτι. Ήρθε και ο Σεβασμιότατος και ήταν παρών σε ένα κομμάτι του ΔΣ και συζητήθηκαν μαζί του διάφορα πράγματα με τους ανθρώπους που διαφωνούν με τη μετεγκατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν ορισμένες παρεξηγήσεις. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ήθελε να φύγει από εκεί που βρισκόμαστε. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι. Το κτήριο πρέπει να συντηρηθεί, πρέπει να γίνουν έργα και δεν είναι δικό μας. Ο Μητροπολίτης μας έκανε μία ουσιαστική πρόταση, που την αποδεχθήκαμε διότι δεν έχουμε και άλλη λύση.

Από ‘κει και πέρα, λέει ο κ. Τακίδης και η κ. Κολτσακίδου ότι δεν συμφωνούν να φύγουμε. ΟΚ, κι εγώ δεν ήθελα, αλλά από την άλλη όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Προς τιμήν του ο Μητροπολίτης μας πρότεινε μία λύση, μας έδωσε ένα πολύ ωραίο κτήριο και δεν μπορούσαμε να μην το αποδεχθούμε. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ευθύνη».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης. Το να λέμε ότι εγώ διαφωνώ ή συμφωνώ, είναι δικαίωμα του καθενός να έχει άποψη. Κανείς από το Δ.Σ. δεν θέλαμε να φύγουμε από εκεί. Όμως, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι άλλο. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό. Από τη στιγμή που η Μητρόπολη θέλει να αξιοποιήσει το χώρο και να φτιάξει κάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι δικό της, δεν ανήκει σε μας. Καλώς ή κακώς ανήκει στη Μητρόπολη, που θέλει να κάνει έργα και καλά κάνει διότι αυτό το κτήριο θα καταρρεύσει. Άρα, εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο».