Κύριο άρθροΟικονομία

Οι επαγγελματίες και της Καβάλας δεν καταθέτουν τα όπλα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η Συντονιστική Επιτροπή για το Φορολογικό Νομοσχέδιο συνεδρίασε στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας  κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο τέθηκε το θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νομοσχεδίου από διακεκριμένους συνταγματολόγους, όπως ο κ. Παυλόπουλος που αποφάνθηκε ότι είναι αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα, ευρισκόμενος στην Αθήνα, δήλωσε ότι «η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Είχαμε τρεις εξαιρετικούς ομιλητές και γνώστες των νομικών θεμάτων, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Φορτσάκη, η οποίοι μίλησαν από την πλευρά τους για την αντισυνταγματικότητα αυτού του νομοσχεδίου. Επισημάνθηκαν ότι υπάρχουν πολλά αντισυνταγματικά σημεία μέσα στο νομοσχέδιο και ότι θα πρέπει να κάνουμε κινήσεις για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Το συμπέρασμα είναι, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ κ. Καββαθάς, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κινήσεις και ενέργειες. Σίγουρα θα είναι μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για την αντισυνταγματικότητά του».

«ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ»

Πρόσθεσε ότι «θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας. Ο κ. Παυλόπουλος, που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πολύ ξεκάθαρος και μας είπε συγκεκριμένα ότι το άρθρο 15 είναι αντισυνταγματικό και τον έλεγχο και την ευθύνη ελέγχου του κράτους τη μεταφέρει στους πολίτες. Διότι, όταν θα πάει κάποιος να πει ότι εγώ δεν έχω αυτό το τεκμήριο, στην ουσία λέει ο νόμος ότι ζητάει να του γίνει έλεγχος. Κι αυτό είναι το αντισυνταγματικό. Ενώ αυτός που εκπληρώνει τις προϋποθέσεις του τεκμηρίου, δεν ελέγχεται. Πώς συμβαίνει αυτό, δεν μπόρεσαν να μας εξηγήσουν ούτε οι ίδιοι οι ομιλητές. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να δικαιωθούμε».