ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά της Καβάλας στην… «πρεμιέρα» των θερινών εκπτώσεων

Με το δεξί ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις για την αγορά της Καβάλας καθώς η καταναλωτική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά. Άλλωστε τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20% έως 50%, ιδιαίτερα δελεαστικά για τους καταναλωτές σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη.

Ο ίδιος είπε ότι «μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν πάρα πολύ την αγορά. Πολλές φορές θετικά, πολλές φορές αρνητικά. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση το να έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες, είτε είναι βράδυ, είτε να χαλάνε το Σαββατοκύριακο, κάποια καταστήματα να μην μπορούν να κερδίσουν τα χρήματα τα οποία έχουν προϋπολογίσει. Νομίζω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για την αλυσίδα της αγοράς.

Παραδοσιακά, οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων έχουν πάρα πολύ κόσμο. Ο κόσμος κατεβαίνει, κάνει την έρευνας αγορά του, συγκρίνει τις τιμές, βλέπει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει και τις αμέσως επόμενες μέρες, δηλαδή από σήμερα- αύριο και μετά –συνήθως, ξαναλέω- υπάρχει μια αυξημένη κίνηση στην αγορά. Καθώς έχω συνομιλήσει με συναδέλφους, έχω δει κάποια προϊόντα κλπ, οι εκπτώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Τα ποσοστά των εκπτώσεων στο ξεκίνημά τους είναι αρκετά καλά, οπότε νομίζω ότι αυτό που εμείς περιμένουμε είναι, τουλάχιστον, σε μία περίοδο όπως είναι οι εκπτώσεις, να μπορεί ο καταναλωτής να βρίσκει ένα προϊόν σε μία καλή, ελκυστική, τιμή και σε μία πάρα πολύ καλή ποιότητα».

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Για την  προσεχή Κυριακή που θα είναι ανοιχτή η αγορά, σχολίασε ότι «δεν χρειάζεται να πω κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μία από τις 8 νόμιμες Κυριακές για όλη την Ελλάδα, δεν είναι προνόμιο της αγοράς της Καβάλας ή κάποιας άλλης πόλης. Η Κυριακή, μία από τις 8 νόμιμες, η οποία είναι προαιρετική. Αν κάποιο κατάστημα θέλει να ανοίξει, ανοίγει, δουλεύει. Αν κάποιος δεν θέλει να ανοίξει, δεν ανοίγει. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ενώ στην αρχή ήμασταν όλοι λίγο μπερδεμένοι όσον αφορά τον καινούργιο νόμο που είχε έρθει κλπ, τώρα πλέον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, είναι όλοι προσαρμοσμένοι και νομίζω ότι ο καθένας βλέπει και αξιολογεί τις ανάγκες του και αναλόγως πράττει.

Πέρυσι την Κυριακή του Ιουλίου είχαν ανοίξει κάποιες αλυσίδες, κάποια πολυκαταστήματα είχαν ανοίξει μερικά από τα καταστήματά τους –αν είναι δηλαδή 5-6, άνοιξαν τα δύο. Από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν ανοίξει απ’ ό,τι θυμάμαι περίπου οι μισές. Κάποιοι δούλεψαν, κάποιοι δούλεψαν λιγότερο, κάποιοι αξιολόγησαν διαφορετικά την Κυριακή τους και είπαν να πάνε σε μία παραλία. Ξαναλέω, αστάθμητοι παράγοντες, οι καιρικές συνθήκες, θα παίξουν το ρόλο τους. Δεν είναι το Α και το Ω η Κυριακή. Είναι μια περίοδος η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα τελειώσει στις 31 Αυγούστου. Είναι μία μακρά περίοδος εκπτώσεων, κατά τις οποίες εμείς επιζητούμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα, να κάνουμε κάποιους τζίρους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να αποπληρώσουμε υποχρεώσεις. Παλαιότερα, πολύ- πολύ παλαιότερα, αυτοί οι τζίροι ήταν για να μπαίνουν στην άκρη και να είναι η άμεση κερδοφορία μας. Τώρα, πλέον, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία 7-8 χρόνια υποχρεώσεις οι οποίες δύσκολα μπορούν να αποπληρωθούν. Και περιμένουμε στιγμές να γίνεται μία ρευστοποίηση του προϊόντος μας για να μπορούμε να μαζεύουμε κάποια χρήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *