Κύριο άρθροΥγεία

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί λόγω της έντασης που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα, όπως δηλώνει η Κατερίνα Πετράκη

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω της έντασης που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη, η οποία τόνισε αρχικά ότι ”προσωπικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος των εργαζομένων ζήτησα ενημέρωση επ’ αυτών των ζητημάτων που καταδεικνύουν κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση και θεωρώ ότι κάποια από αυτά ακουμπάνε και το διοικητικό συμβούλιο”.

ΌΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

”Οπότε ζήτησα ενημέρωση και ελπίζω αυτή να μας δοθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Ασφαλώς και δεν είναι τυχαία η ένταση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο. Όταν υπάρχουν ακραίες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σαφώς και θα υπάρχει ένταση. Το θέμα είναι ότι η παρουσίαση αυτών προς τα έξω πρώτον δεν πρέπει να δημιουργεί ανασφάλεια και δευτέρον αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα που είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα του νοσηλευτικού και παραϊατρικού ακόμη περισσότερο, βεβαίως και ιατρικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, η οποία διαιωνίζεται. Μοιραίο είναι όταν λειτουργούμε μόνιμα στα όρια ασφαλείας από άποψη προσωπικού να υπάρχουν ζητήματα οφειλόμενων ρεπό και αδειών και λογικό είναι να προκύπτουν τέτοια θέματα”, πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Πετράκη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ

”Αυτά πρέπει να λυθούν κάποια στιγμή, δεν μπορεί να διαιωνίζονται. Το γεγονός ότι οργανισμός του νοσοκομείου από το 2012 μέχρι σήμερα, κάτι που έχει από όλους αναγνωριστεί, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες. Έχει γίνει καθεστώς και κανονικότητα το να μετακινούνται γιατροί σε άλλα νοσοκομεία και πολύ περισσότερο γιατροί από το νοσοκομείο καβάλας προς τα άλλα νοσοκομεία όταν το δικό μας εξυπηρετεί πολίτες από τους όμορους νομούς. Αντί να ενισχυθεί ενισχύει και τα υπόλοιπα; Και φυσικά υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της Παθολογικής. Αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να αναδειχθούν και πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Δεν μπορεί να υπάρχει μία εικόνα ότι εκεί πάνω δεν δουλεύει κανείς και όλοι μαλώνουν. Αντιθέτως, ξεπερνάνε τον εαυτό τους όλοι μηδενός εξαιρουμένου. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εικόνα που υπάρχει, δεν μπορεί να μην δίνονται απαντήσεις και να δημιουργούμε ανασφάλεια στους πολίτες”, υπογράμμισε καταληκτικά η κ. Πετράκη.