Σε 36 νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων φτάνοντας το συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 170

Σε 36 νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων φτάνοντας το συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 170. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη, οι απολύσεις είναι παράνομες καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία τέτοιο αριθμός ομαδικών απολύσεων.

«Έχουμε άλλες 36 απολύσεις» ανέφερε σχετικά ο κ. Βογιατζίδης. «Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε αυτό που λέγαμε ότι ο σχεδιασμός της διοίκησης δεν είναι άλλος από το να απολύσει όλο το προσωπικό. Με αυτές τις απολύσεις σχεδόν το σύνολο του προσωπικού είναι ήδη απολυμένο παρανόμως. Χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ

Ερωτηθείς με ποιο αιτιολογικό απολύθηκαν αυτά τα άτομα, σημείωσε πως «δεν υπάρχει αιτιολογικό, ότι γινόταν τις προηγούμενες φορές αυτό συνέβη και τώρα. Με ψευδομηνύσεις που κάνουνε εναντίον του συνόλου του προσωπικού, απολύουν χωρίς να έχει το προσωπικό πρόσβαση στην αποζημίωση. Εμείς θα προσφύγουμε και στην Επιθεώρηση Εργασίας και νομικά. Όπως έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι θα κάνουμε και τώρα. Έχει απολύσει ήδη 170 άτομα, είναι έξω από το όριο των ομαδικών απολύσεων και τι κάνει προκειμένου να ξεφύγει από αυτόν το σκόπελο; Καταθέτει ψευδείς μηνύσεις στο σύνολο του προσωπικού κι έτσι δεν μπαίνει στο όριο των ομαδικών απολύσεων».

ΓΙΑ ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χημικών Βιομηχανιών που έκανε λόγο για ανοχή ή ακόμα και σιωπηλή στήριξη από το κόμμα της ΝΔ και το βουλευτή Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλο στη διοίκηση της βιομηχανίας, ο κ. Βογιατζίδης τόνισε πως «είναι γεγονός ότι δεν έχει πάρει σαφή θέση ούτε ο κ. Παναγιωτόπουλος ούτε η ΝΔ μέχρι τώρα και αρκετοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και προσπαθούν να κρατήσουν το δρόμο των ίσων αποστάσεων. Εδώ δεν μιλάμε για ένα δρόμο ίσων αποστάσεων, εδώ μιλάμε για μια παραβατικότητα του κ. Λαυρεντιάδη. Εδώ μιλάμε για έναν Λαυρεντιάδη που δεν σέβεται ούτε τη βιομηχανία αλλά ούτε και το προσωπικό που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί. Έχει απολύσει το σύνολο του προσωπικού και κανένας δεν μιλάει».

Κλείνοντας ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε πως συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου και σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση