ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Μικρός είναι ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ Φιλίππων σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Πρασσά

Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένα θέμα που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, καθώς  σχολιάστηκε αρνητικά και από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μάκη Παπαδόπουλο. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Προσωπικά ελέγχω κάθε τι. Και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που ελέγχει τα πάντα γιατί πληρώνει και έτσι δεν φοβάμαι για τον έλεγχο. Μιλάμε για προϋπολογισμό και δεν σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα θα ξοδευτούν.

Αν μιλούσαμε για απολογισμό, ναι τότε να κάνουμε έλεγχο. Απλά αν βάλεις ένα μικρό ποσό και δεν προλάβεις να κάνεις τη δουλειά σου τότε και ένα έκτακτο να έχεις θα μείνεις μετέωρος..

Πρέπει να κάνεις νέο διοικητικό για να εγκρίνεις το νέο ποσό. Άρα καλύτερα να βάλουμε μια ασφάλεια και ας εγκρίνει το διοικητικό ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μην έχουμε έκτακτα συμβάντα.

Με ρωτούν αν 3 χιλιάδες ευρώ είναι πολλά λεφτά για μια παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ. Έχουμε τα προσωρινά προγράμματα που δώσαμε, δώσαμε ένα μπουφέ, είχαμε τους ηθοποιούς, τους καλλιτέχνες και πάλι όμως ξοδέψαμε βάσει προϋπολογισμού.

Καλό είναι να δει κανείς στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πόσο κοστίζουν άλλα Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Επιδαύρου και άλλα κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Και εμείς 61 χρόνια Φεστιβάλ, με τουρισμό από τα Βαλκάνια κινούμαστε με 1000 ευρώ την ημέρα, με 150 χιλιάδες ευρώ στους δύο μήνες δεν είναι πολλά. Ας προσέξει λοιπόν ο κ. Παπαδόπουλος και ας μην λέει διάφορα.

Με ποια στοιχεία μιλάει άραγε; Όταν 67 χιλιάδες ευρώ του Δήμου Καβάλας και 18 χιλιάδες ευρώ του ΔΗΠΕΘΕ είναι για το Φεστιβάλ των Φιλίππων. Είναι τόσα πολλά άραγε; Και ας έρχεται σε όλα τα Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ  ο εκπρόσωπος του κ. Παπαδόπουλου για να δει τι κάνουμε και τι σχεδιάζουμε».

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσθεσε δε πως «Το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ γνώριζε ότι το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην Καβάλα, ήξερε για τις Κρηνίδες και τις πρόβες για τις Χοηφόρες, κομμάτι του ΔΗΠΕΘΕ, ήξερε για τους καβαλιώτες καλλιτέχνες που θα ελάμβαναν μέρος… . Αν έλειπε η κ. Μαυρίδου, στέλεχος της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου από το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ  δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι του κ. Παπαδόπουλου.

Γι αυτό και είπα να γίνονται Τετάρτη απόγευμα τα συμβούλια μας και πάντοτε τηρούμε το πρόγραμμα για να μπορούν να παραβρίσκονται όλοι. Ας έρχεται η κ. Μαυρίδου για να είναι ενημερωμένη».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι παρατάξεις έμαθαν αναλυτικά το πρόγραμμα αν και ευθύνη για την ενημέρωση του προγράμματος έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής. «Το οικονομικό κομμάτι μας αφορά ως Δ.Σ. ενώ το καλλιτεχνικό είναι θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή. Εμείς όλοι έχουμε ενημερωθεί.

Τώρα από την απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του  κ. Γκόνη ότι δεν δίδω λογαριασμό μια και άλλοι καλλιτεχνικοί διευθυντές δεν το κάνουν, δεν το δέχομαι γιατί δεν μίλησε έτσι ο κ. Γκόνης. Είπε ότι ακόμη και στο Εδιμβούργο οι διευθυντές αναλαμβάνουν την ευθύνη και αυτοί φέρουν ευθύνη για το καλλιτεχνικό κομμάτι.

Εμείς είμαστε εκεί για να ελέγχουμε τα οικονομικά. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα αξιολογηθεί στο τέλος. Τότε γιατί έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή; Δεν είναι δουλειά μας αυτή.

Μιλάμε για τον ειδικό ενώ το έργο του κ. Γκόνη έχει λάβει αξιόλογες κριτικές» σημείωσε με έμφαση.

Και τέλος ερωτηθείσα σχετικά τόνισε ότι χρειάζεται γραμματεία Φεστιβάλ εξ ου και ένα ποσό των 4000 ευρώ για να καλυφθεί και αυτή η θέση. «Μιλάμε για άλλο κομμάτι. Κανονικά έπρεπε να υπάρχει οργανισμός για το Φεστιβάλ. Δεν δίδουμε μαύρα λεφτά. Απλά από εκεί και πέρα, αν βγάλει κανείς κρατήσεις, εφορία και ασφαλιστικές εισφορές τα λεφτά που μένουν στη γραμματεία είναι λίγα.

Ό,τι άπτεται στο ΔΗΠΕΘΕ το ξέρω. Όλα τα άλλα λεφτά τα δίδει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Θα ήταν ανήθικο να μιλώ για εκείνη» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *