Με πολύ μεγάλη επιτυχία γίνεται από τη Δευτέρα  το Θερινό Σχολείο στο ΤΕΙ ΑΜΘ με τη συμμετοχή 15 φοιτητών

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα το Θερινό Σχολείο στο ΤΕΙ ΑΜΘ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτό το παρακολουθούν 15 φοιτητές και θα διαρκέσει 10 ημέρες συνολικά όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μητρόπουλος.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «έχει ξεκινήσει κανονικά το σχολείο, έρχονται οι καθηγητές από τη Γαλλία, το παρακολουθούν πολλοί φοιτητές γύρω στα 15 άτομα, νομίζω ότι πάμε πολύ καλά σε αυτό το θέμα. Τα παιδιά αυτό το οποίο παρακολουθούν είναι σε ότι αφορά την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών και τα υλικά και τις διεργασίες, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο, τουλάχιστον σε όσους είναι στη Σχολή των Μηχανικών, οι οποίοι ούτως άλλως θα αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους ζητήματα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Είναι μια πιλοτική εφαρμογή γιατί έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε τα θερινά σχολεία και να δημιουργήσουμε περισσότερες καταστάσεις και ευκαιρίες γύρω από αυτά τα θέματα. Και μάλιστα θα έλεγα σε πραγματικά θερινά σχολεία, καθώς αυτό είναι λίγο φθινοπωρινό το σχολείο, να είναι θερινό, κυρίως τον Ιούλιο να γίνεται. Και έτσι κοιτάζουμε να δούμε ποια είναι τα στοιχεία που ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να εκπαιδευτούν σε αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα Θερινά Σχολεία του χρόνου. Που σημαίνει διαφορετικά αντικείμενα και θα έλεγα ότι είναι ένα θέμα το οποίο μας έχει απασχολήσει και κυρίως σε ότι αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες, γιατί εκεί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ούτως ή άλλως οι αναδυόμενες τεχνολογίες είναι αυτές που ζητούνται δηλαδή οι έξυπνες εξειδικεύσεις. Επομένως μάλλον προς τα εκεί θα κινηθούμε. Πρέπει να είμαστε μέσα στα 2 – 3 ΤΕΙ που κάνουν τέτοια μαθήματα. Θέλουμε να γίνει θεσμός γιατί πιστεύουμε ότι και η πόλη της Καβάλας προσφέρεται για Θερινό Σχολείο και μπορεί να συνδυάσει από τη μια μεριά το περιβάλλον που έχει η Καβάλα και από την άλλη μεριά υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα».

ΕΣΤΙΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Μητρόπουλος αν είναι στη σκέψη της διοίκησης του ΤΕΙ να κατασκευάσει κι άλλες φοιτητικές εστίες, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «ήταν στα σχέδια μας και στον προγραμματισμό μας να γίνουν φοιτητικές εστίες και μάλιστα να είναι σύγχρονων προδιαγραφών, να είναι ατομικά τα δωμάτια με δικά τους μπάνια, καθώς οι εστίες που έχουμε είναι παλαιών προδιαγραφών. Ενώ το είχαμε βάλει και είχαμε ξεκινήσει και επειδή είχαμε και το οικόπεδο που μας είχε παραχωρηθεί από το δήμο και με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και είχαμε εξασφαλίσει γύρω στα 40 με 50 εκατομμύρια να αρχίσουμε τις κατασκευές, ήρθε η κρίση σταμάτησαν αυτά τα πράγματα και έχουν μείνει όλα πίσω. Όχι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα φως από πουθενά που να λέει ότι μπορούμε να φτιάξουμε φοιτητικές εστίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση