Με 240 συμμετοχές διεξάγεται το φετινό Οπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά του ΣΟ Καβάλας
Συνεχίζεται το Διεθνές Όπεν Τουρνουά Σκάκι του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας στην Μεγάλη Λέσχη με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Θεοδωρίδη να εκφράζει την ικανοποίησή του.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε την Τρίτη, με τον πρώτο γύρο, τη δεύτερη μέρα είχαμε διπλό γύρο και την Πέμπτη έγινε ο 4ος. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Αυγούστου. Λόγω της ένταξης του τουρνουά σε πρόγραμμα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας ο χρόνος σκέψης στις παρτίδες είναι αυξημένος. Αυτό θα γίνει για 50 τουρνουά σε όλο τον κόσμο κι ότι επιλέχθηκε και το δικό μας δείχνει πόσο αναγνωρισμένη και παγκόσμια εμβέλειας είναι η διοργάνωσή μας».
240 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Πρόσθεσε ότι «οι συμμετοχές είναι 240 και γενικά είμαστε ευχαριστημένοι. Φέτος συμπέσαμε με άλλες μεγάλες διοργανώσεις όπως η Σκακιστική Ολυμπιάδα στην Ινδία, οπότε μεγάλοι σκακιστές δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω υποχρεώσεων με την εθνική τους ομάδα. Γενικά ο προγραμματισμός της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας δεν μας ευνόησε, θα γίνουν αμέσως μετά κάποιες άλλες διοργανώσεις κι αυτό μας επηρέασε. Όπως και να ‘χει δεν μειώνεται η αξία της διοργάνωσης. Έχουμε 40 τιτλούχους σκακιστές, Γκραντ Μετρ, Διεθνείς Μετρ, Μετρ Γυναικών. Οι 240 σκακιστές προέρχονται από 23 χώρες. Τα χρηματικά έπαθλα είναι συνολικά 9 χιλιάδες ευρώ κι ο πρώτος θα κερδίσει 2000 ευρώ. Είναι τρία τα γκρουπ δυναμικότητας και ένα είναι για παιδιά κάτω των 10 ετών. Το σκάκι παίζεται όλο και σε πιο μικρές ηλικίες αφού οι γονείς έχουν καταλάβει πόσα προσφέρει το σκάκι και τι παιδαγωγική αξία έχει.
Οι αγώνες διεξάγονται στη Μεγάλη Λέσχη. Ο χώρος δεν είναι τόσο λειτουργικός όσο το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου αλλά έχει άλλα πλεονεκτήματα. Ο χώρος εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες, ειδικά η μεγάλη σάλα στην οποία αγωνίζονται οι παίκτες μεγάλης δυναμικότητας.
Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στηρίζουν. Οι τοπικές αρχές είναι πάντα κοντά μας για μία διοργάνωση που προσφέρει στην τοπική οικονομία με 3-3,5 διανυκτερεύσεις. Γίνεται παράλληλα τουριστική προβολή της πόλης από την πλευρά μας».

