ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε φάση διευθέτησης βρίσκεται το θέμα της οριοθέτησης του ρέματος στα Λουτρά Ελευθερών 

 

 

 

Σε φάση διευθέτησης βρίσκεται το θέμα της οριοθέτησης του ρέματος στα Λουτρά Ελευθερών  ενώ αναμένεται η έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εργοανάπτυξης κ. Γρανά ο επενδυτής αναμένει τις οικοδομικές άδειες για να ξεκινήσει την επένδυση.

Ο κ. Γρανάς σημείωσε πως «Αυτή η μεγάλη επένδυση  με όλες τις καθυστερήσεις που είχε, έχει μπει σε ένα δρόμο θετικό το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου αναμένοντας την μελέτη οριοθέτησης του ρέματος, μπορεί πλέον να προχωρήσει το θέμα, ώστε να κατατεθούν οι οικοδομικές άδειες, αφού βέβαια εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων .  Αυτή η μελέτη ειχε κατατεθεί πρίν από ενάμιση χρόνο, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ είχε αντιρρήσεις σε ότι αφορά την ιδιοκτησία, ένα πρόβλημα όμως που ξεκαθαρίστηκε και είναι αυτό που μένει για να προχωρήσει η επένδυση. Τον Μάρτιο ίσως εγκριθεί  για τον επενδυτή η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από αναπτυξιακό πρόγραμμα στο οποίο έχει καταθέσει τα χαρτιά του και έχει σαφείς δυνατότητες να περάσει μέσω του νόμου για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί . Επομένως είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προχωράμε. Βέβαια το προχωράμε είναι ένα πρόβλημα εν μέσω κορoνοϊού».

Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Πάντως ο επενδυτής έχει βάλει κάποιους εξειδικευμένους ανθρώπους που προχωράνε όλα τα θέματα παράλληλα για να συντομεύσει ο χρόνος που θα μπορέσει να προχωρήσει καταθέτοντας τις άδειες, κατεδαφίζοντας  όλα τα παλιά οικοδομήματα και να ανοίξει ο χώρος. Όταν θα είναι έτοιμη η οικοδομική άδεια θα προχωρήσει πλέον στις κατασκευές του. Πιστεύουμε πως μέσα στο 2021 θα αρχίσει η επένδυση να κατασκευάζεται. Ήταν πολλά τα εμπόδια που ειχε αυτό το οικόπεδο, νομοθετικά όμως διορθώθηκαν αρκετά. Τώρα απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες» .

Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

Σημείωσε δε πως «Μέχρι το τέλος του μήνα, περιμένουμε να δούμε αυτά που έχει κάνει ο μελετητής για την οριοθέτηση του ρέματος και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι και το μεγάλο αγκάθι στης υπόθεσης. Πρέπει να βρεθεί η απόσταση  από την οριοθέτηση που θα τοποθετηθούν τα κτίρια και αν δεν βρεθεί αυτή , ο επενδυτής δεν μπορεί να καταθέσει τις αδειοδοτήσεις της οικοδομικής άδειας. Οπότε αυτό είναι που μας αφήνει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί και να τελειώσουμε, μια υπόθεση που κρατάει από το 2017 που είναι επενδυτής ο κ Χαρακίδης . Βρήκε όμως πολλά εμπόδια γιατί τα Λουτρά πέρασαν από τον ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλαξε η διαδικασία.  Κανονικά το έργο έπρεπε να ξεκινήσει τον Αύγουστο, γιατί πέρασαν 4 χρόνια όπου  θα ήταν έτοιμη η επένδυση. Τώρα βλέπουμε πως υπάρχει μια τετραετής παράταση την οποία θα πρέπει να εξετάσουμε στο διοικητικό συμβούλιο της Εργοανάπτυξης και να την παραχωρήσουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *