Θετική η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, σύμφωνα με τον βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη
Θετική κρίνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει εκτροπή. Την ίδια ώρα που συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι εμβολιασμοί.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι καλές επιδόσεις της χώρας μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές πιστοποιούνται σταθερά στους χάρτες που δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των νόσων. Ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είναι κόκκινη, η Ελλάδα είναι στο πορτοκαλί και μία από τις λίγες χώρες με πράσινες περιοχές. Αυτό είναι κάτι θετικό ωστόσο χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων διότι αν δεν προσέξουμε τα δεδομένα μπορεί να επιδεινωθούν πολύ γρήγορα Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό με κάθε τρόπο. Τώρα που είμαστε προ των μαζικών εμβολιασμών δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως χαλάρωση».
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Για τους εμβολιασμούς είπε ότι «το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και εξαρτάται από τη ροή των δόσεων. Ο μηχανισμός λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το πολύ σύνθετο εγχείρημα. Την Παρασκευή το απόγευμα άνοιξαν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, από 80 έως 84 ετών. Από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 123.000 εμβολιασμοί που αντιστοιχούν σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 1,10% του πληθυσμού. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 32 χιλιάδες πολίτες άνω των 85 ετών, 81 χιλιάδες υγειονομικοί και περισσότεροι από 7 χιλιάδες στους οίκους ευγηρίας. Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει ένα πρόβλημα αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων ως συνέπεια των προβλημάτων από τις εταιρείες αλλά αυτό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σύντονα θα λυθεί και θα αρχίσουμε πιο γρήγορα να παίρνουμε τις ζωές μας πίσω. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα επισκεφθώ το Νοσοκομείο Καβάλας, να συνομιλήσω με τη διοίκηση και τους γιατρούς, αλλά και με συμπολίτες μας που εκείνη τη στιγμή θα εμβολιάζονται».
ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ
Για τη συνάντηση Τσίπρα με κυνηγούς σχολίασε ότι «αυτό που έκανε δεν λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση αλλά κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά. Του δίνεται μέσω της αντιπολίτευσης η επαφή με άγνωστες σ’ αυτόν κοινωνικές ομάδες. Όπως σε όλους με τους οποίους συναντιέται, είπε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Αυτό μπορεί να είναι απολύτως αναμενόμενο με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αίτημα που δεν το υιοθετεί. Υπόσχεται σε όλους τα πάντα. Θα πρέπει να σοβαρευτεί διότι δεν γίνεται να τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Έχω μιλήσει με τους εκπροσώπους των κυνηγών στην Καβάλα, αντιλαμβάνονται την κατάσταση κι εγώ με τη σειρά μου αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν κι αυτοί να βρεθούν δίπλα στη φύση. Όμως ή θα πρέπει να τηρούμε τις αποφάσεις και να σεβόμαστε τη γνώμη των ειδικών ή στο τέλος να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Η κυβέρνηση ακούει κάθε Παρασκευή τις εισηγήσεις των ειδικών και στη συνέχεια λαμβάνει τις αποφάσεις».
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Για τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία είπε ότι «εξισώνεται από τον προσεχή Μάιο η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς με αυτήν του πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας, σε 12 μήνες για όλους. Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της. Ανακοινώθηκε η αύξηση των εισακτέων στο σύνολο των παραγωγικών στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών καθώς επίσης η πρόσληψη οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως και επαγγελματιών οπλιτών. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση για την αύξηση της θητείας.
Θα δίνεται η δυνατότητα να υπηρετεί κάποιος 9 μήνες στο στρατό ξηράς αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά με την προϋπόθεση να παραμείνει εκεί στο σύνολο της θητείας του».

