«Έρχεται το εμβόλιο και ίσως είναι η αρχή του τέλους αυτής πανδημίας που πέρασε η παγκόσμια κοινότητα», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης
Στο Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται σε φάση αναμονής για τους εμβολιασμούς που θα γίνουν σε όλο το προσωπικό. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σε δηλώσεις του τόνισε την ετοιμότητα όλων για αυτή την διαδικασία.
Συγκεκριμένα είπε ότι «έρχεται το εμβόλιο και ίσως είναι η αρχή του τέλους αυτής πανδημίας που πέρασε η παγκόσμια κοινότητα. Θα χρειαστεί, όμως, τουλάχιστον 4-5 μήνες με καλές προοπτικές. Μπαίνοντας στο σύστημα με το ΑΜΚΑ και δηλώνοντας ότι επιθυμείς να κάνεις το εμβόλιο, το σύστημα θα στέλνει μήνυμα στον καθένα πότε θα κάνει το εμβόλιο. Η σειρά προτεραιότητας θα πάει ηλικιακά, ξεκινούν οι άνω των 65 ετών και οι ευπαθείς ομάδες. Το σύστημα αυτό θα ανοίξει σύντομα και θα υπάρχει ερωτηματολόγιο για το ιατρικό ιστορικό μας. Η εμβολιαστική περίοδος θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα εμβολιάζονται μόνο οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός».
ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Για την ανάρτηση της προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Πετράκη για τα εμβόλια, που μερικοί τα αμφισβητούν, είπε ότι «έχει απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν, δυστυχώς, κάποιοι ανεγκέφαλοι που αμφισβητούν ότι έγιναν τα εμβόλια και ισχυρίζονται ότι μέσα έχουν νερό. Είναι δυνατόν γιατροί και νοσηλευτές να δεχθούν κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα; Να τα αφήσουμε πίσω αυτά. Να πιστέψουμε τους γιατρούς και τους επιστήμονες, όλους αυτούς που κατάφεραν έναν άθλο, να βγάλουν εμβόλιο σε έναν χρόνο. Θα πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί στον κόσμο. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και προτρέπω τον κόσμο να το κάνει».
Για την κατάσταση στο Νοσοκομείο είπε ότι «τις τελευταίες μέρες πάμε αρκετά καλύτερα. Έχουμε πέσει κάτω από τους 50 που νοσηλεύονται στην κλινική. Αλλά δεν εφησυχάζουμε και ενόψει πρωτοχρονιάς θέλω να πω στον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και τους κανόνες. Για να μην έχουμε έξαρση με την είσοδο του 2021. Ο κορωνοϊός δεν έφευγε ακόμη».

