Υποχωρούν σταδιακά τα θετικά κρούσματα στην Καβάλα
Σημάδια αποκλιμάκωσης του κορωνοϊού διαφαίνονται στο Νοσοκομείο Καβάλας καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν ύφεση. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως φιλοξενούνταν χθες 139 κρούσματα και φαίνεται ότι θα μειωθούν.
Συγκεκριμένα είπε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι αποκλιμακώνεται η κατάσταση. Στο νοσοκομείο μας νοσηλεύονται 139 ασθενείς με covid, ενώ είχαμε φτάσει τους 155. Είναι νούμερα που μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Φαίνεται λίγο φως στην άκρη του τούνελ, ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να αποδώσουν τα μέτρα που έχουν παρθεί από τις αρχές του μήνα και να μπούμε σε μια κανονικότητα.
Και τα θετικά κρούσματα που βγάζουμε σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί αρκετά, αλλά και τα ύποπτα που έρχονται από ιχνηλάτηση στην κινητή μονάδα στην είσοδο του νοσοκομείου. Ελπίδα όλων είναι το επόμενο διάστημα να μπούμε σε μία κανονικότητα.
Θα ευχαριστήσω για πολλοστή φορά το προσωπικό του νοσοκομείου μας, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Όλοι δίνουν έναν καλό αγώνα από το Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία. Είναι γεγονός ότι έχουν κουραστεί όλοι, είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Διαχειρίζονται περιστατικά δύσκολα, δουλεύοντας ντυμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Είναι δύσκολες καταστάσεις και κάνουν έναν αγώνα που πολλές φορές ξεπερνάει τις αντοχές τους. Είναι, όμως, αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν».
ΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ
Πρόσθεσε ότι «βλέποντας την περασμένη βδομάδα τα νούμερα να εκτοξεύονται, σκεφτήκαμε ως λύση μία που δεν είναι η καταλληλότερη αλλά αν δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε εδώ, είχαμε σκεφθεί να ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Όταν φτάνεις στα όριά σου, σκέφτεσαι κι άλλες λύσεις. Είχαμε συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουμε κάτι τέτοιο αν φτάναμε σε όρια που δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε.
Ευτυχώς, όμως, τα νούμερα αρχίζουν να έχουν καθοδική τάση και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό».
Για τις μετακινήσεις των γιατρών είπε ότι «ήρθαν κάποιοι μόνιμοι γιατροί αυτό το διάστημα. Περιμένουμε κι άλλους στη συνέχεια».
Τέλος, επισήμανε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ θα κάνει rapid test στην παραλία της Καβάλας. Όσοι θέλουν να δώσουν δείγμα να έχουν το ΑΜΚΑ τους.

