H  «Αγία Μαρίνα»  οδεύει για κλείσιμο;

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» και αναδείχθηκε το νέο 5μελές Δ.Σ.  Το μέλος του Δ.Σ. κ. Φιλιππίδου δήλωσε ότι το μέλλον του Ιδρύματος είναι μικρό λόγω των οικονομικών προβλημάτων του.

Στις δηλώσεις της η κ. Φιλιππίδου σημείωσε πως «πράγματι η συμμετοχή δεν ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν η δεύτερη συνέλευση, η πρώτη ήταν την προηγούμενη Δευτέρα που δεν είχαμε την αυξημένη απαρτία όπως λέει το καταστατικό και πάντα στη δεύτερη συνέλευση δεν έρχονται περισσότεροι από την πρώτη, έρχονται λίγοι και γίνεται η συνέλευση με όση συμμετοχή και να υπάρχει. Βέβαια αυτό δηλώνει ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ή υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Έγιναν λοιπόν οι εκλογές, εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή, το βάρος είναι μεγάλο για το νέο Δ.Σ. γιατί τα πράγματα δεν ξεκινάνε αισιόδοξα, οι υποσχέσεις του κ. Αλεξιάδη δεν πραγματοποιήθηκαν, επομένως δεν υπάρχει ελπίδα. Αφού δεν έγινε από τον κ. Αλεξιάδη τον Καβαλιώτη δεν βλέπω να υπάρχει καμία ρύθμιση από κανέναν, εννοώ από την πλευρά του κράτους. Εάν δεν υπάρξει ρύθμιση ή πάγωμα ή οτιδήποτε δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, γιατί αυτό που ήταν αισιόδοξο ήταν ότι τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον 50.000 ευρώ ήρθαν από δωρεές και χορηγίες, κυρίως από Καβαλιώτες αλλά και μη, που αυτό σημαίνει ότι οι Καβαλιώτες αγαπάνε το Ίδρυμα, αγαπάνε τα παιδιά και θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έρχονται τέτοιες δωρεές συνέχεια, το μέλλον του λοιπόν είναι πολύ μικρό».

ΔΙΑΛΥΣΗ

Και όπως πρόσθεσε η κ. Φιλιππίδου «συζητήσαμε ήδη για τη διάλυση, τους έχω πει ότι ήδη έχω μιλήσει με τον κ. Γρανά, σύμφωνα με το καταστατικό η περιουσία θα περιέλθει στην Ιατρική Εταιρία πρωτίστως και ύστερα στη Μητρόπολη όπως γράφει, αλλά από κει και πέρα μπορεί με απόφαση της συνέλευσης να διατεθεί σε κάποιον άλλο φορέα, το δήμο ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό βέβαια θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορεί και σε ένα μήνα, μπορεί και σε δύο μήνες, αν υπάρξει κάποια δωρεά θα συνεχίσει να λειτουργεί, κάθε μέρα που λειτουργεί είναι κέρδος για τα παιδιά αυτά. Τώρα όταν το προσωπικό δεν θα αντέξει γιατί είναι δυο μήνες απλήρωτο, μπορεί και σε λιγότερο από ένα μήνα να γίνει αυτή η Γενική Συνέλευση και να πάμε στη διάλυση. Το μόνο φως είναι να κερδίσουμε το τζόκερ και να το σώσουμε το Ίδρυμα. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει σε ρύθμιση. Όταν δεν υπάρχει κρατική μέριμνα σε άτομα με αναπηρία, πόσο να βοηθήσουν οι ιδιώτες; Δεν γίνεται. Αυτό που με στεναχωρεί και το λέω συνέχεια είναι ότι δεν ενδιαφέρονται να κλείσουν το Ίδρυμα γιατί χρωστάει 400.000 ευρώ. Που αν αύριο κλείσει το Ίδρυμα αυτές τις 400.000 ευρώ θα τις επωμιστούν το ΙΚΑ και οι φορολογούμενοι πολίτες. Δηλαδή δεν υπάρχει κέρδος από το να κλείσει, κέρδος υπάρχει από το να συνεχίσει να λειτουργεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ…

«Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πού θα πάνε αυτά τα παιδιά. Να πάνε σε κάποια άλλη κρατική δομή, στην Ελευθερούπολη ή στη Χρυσούπολη, είναι κρίμα αυτά τα άτομα να μένουν κλεισμένα στο σπίτι. Και ιδίως τα συγκεκριμένα που τόσα χρόνια έχουν μάθει να ζουν σε αυτό το περιβάλλον. Τα ξεριζώνεις και προκαλείς πάρα πολλά τραύματα. Και δεν υπάρχει και μέλλον για κανέναν ενήλικα στη συνέχεια. Αυτό είναι το κακό. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά τα άτομα, σκεφτόμαστε λες και δεν θα υπάρξουν ξανά άλλα άτομα με αναπηρία. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, τι να πω. Η ελπίδα βέβαια πεθάνει τελευταία, μέχρι να πάρουμε εκείνη τη γενναία απόφαση προσπαθούμε. Ότι κι αν έγινε, κακοδιαχείριση ή μη, δεν ξέρω τι ακριβώς, το θέμα είναι ότι οι Καβαλιώτες θέλουν αυτό το Ίδρυμα να συνεχίσει να λειτουργεί. Γιατί αυτά τα παιδιά και αυτά τα άτομα δεν φταίνε σε τίποτα. Τιμωρούν τα παιδιά όμως δυστυχώς» τόνισε με πικρία η κ. Φιλιππίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.