Κύριο άρθροΠολιτική

Eκτός των περιοχών ειδικής ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο έμεινε η Καβάλα – O Γιάννης Σαρρής δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτη αυτήν την εξέλιξη

Eκτός των περιοχών ειδικής ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο έμεινε η Καβάλα. Το μέλος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Σαρρής δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτη αυτήν την εξέλιξη, καθώς Καβάλα και Θάσος μένουν εκτός του αναπτυξιακού σχεδίου για τον τουρισμό.

”Βλέπω τον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα βγει τις επόμενης ημέρες απ’ ό,τι γνωρίζουμε και αφορά τις επενδύσεις με επιδότηση στο 75%, οι οποίες θα γίνουν στον τομέα του τουρισμού και για ακόμη μία φορά βλέπουμε την Καβάλα και τη Θάσο να μη συμμετέχουν σε αυτό”, ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρρής.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ

”Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Καβάλα για ακόμη μια φορά θα μείνει πίσω. Μιλάμε για πενταετές πρόγραμμα, 75% επιδοτούμενο, που αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά και της περιοχής μας και βλέπουμε να είναι εκτός η Καβάλα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, γιατί ακούσαμε ότι είναι μόνο για τις παραμεθόριες πόλεις ή πόλεις με κάποιες ιδιαιτερότητες. Εμείς ψάξαμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και η Καβάλα πληροί τις 6 από τις 7”, πρόσθεσε σχετικά ο κ. Σαρρής.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

”Μία από αυτές είναι η πληθυσμιακή απώλεια. Η Καβάλα είναι πρώτη συγκριτικά με άλλες πόλεις της Περιφέρειας, έχουμε 16% μείωση πληθυσμού την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, η Καβάλα ανήκει σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., άρα θεωρούμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για να μπει και η Καβάλα και να συμμετέχει στο αναπτυξιακό σχέδιο που θα τρέξει το προσεχές διάστημα. Θα πρέπει να υπάρξει σύμπραξη όλων των δυνάμεων. Περιφέρεια, δήμος, Επιμελητήριο, βουλευτές για να πετύχουμε και να μη χάσουμε για ακόμη μία φορά μία πενταετία αναπτυξιακή που έχουμε μπροστά μας”, ανέφερε ακόμη το μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

”Όλοι οι επαγγελματίες που βασιζόμαστε στον τουρισμό και θέλουμε να επενδύσουμε, περιμένουμε τέτοια προγράμματα. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος επαγγελματίας για να καταφέρει να συνεχίσει μία τέτοια επένδυση”, υπογράμμισε καταληκτικά ο Γιάννης Σαρρής.