ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Όταν μια επιχείρηση έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την κοινωνία, δεν μπορούμε να πάμε σε μία λογική αποδοχής δωρεών» δηλώνει ο  Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας  Αναστάσιος Καρασαββόγλου  

Καμία βοήθεια δεν θα δεχτεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς»  με την τοπική κοινωνία όπως για παράδειγμα από την εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ όσο δεν αλλάζει την όδευση του αγωγού από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου σημείωσε ότι πάντοτε είναι αλληλέγγυοι με την τοπική κοινωνία.

Επιχειρηματολογώντας για τη θέση του, είπε ότι «η άποψη που έχω είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία του TAP κάνει ό,τι κάνει στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Κατά την άποψή μου κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων είναι μεταξύ άλλων και να συζητάει με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς φορείς, για τα ζητήματα που αυτοί θέτουν και να αναζητούν, βεβαίως, συναινετικές λύσεις κι όχι να πηγαίνουν σε λογικές που αποκλείουν τους συλλόγους, τις διαθέσεις τους, τις προτάσεις τους κλπ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση η οποία λέει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν τις διαθέσεις και τις προτάσεις των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας που κάνει λόγο για την ανάγκη αλλαγής της όδευσης του TAP και επομένως λειτουργεί ερήμην της. Η άποψή μου είναι ότι όταν μια επιχείρηση έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την κοινωνία, δεν μπορούμε να πάμε σε μία λογική αποδοχής δωρεών και άλλων στοιχείων, διότι αυτό τουλάχιστον μας προσβάλει. Γι’ αυτόν το λόγο, άποψη της Διοίκησης είναι ότι όσο υπάρχουν αυτοί οι ανοιχτοί λογαριασμοί κι αυτά τα ανοιχτά ζητήματα, εμείς δεν θα δεχθούμε δωρεά από την επιχείρηση του αγωγού TAP».

ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην ερώτηση αν αυτό το θεωρεί «καλόπιασμα» από την πλευρά της επιχείρησης απάντησε «δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Σε κάθε περίπτωση όσο δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι τοπικές κοινωνίες, όσο δεν προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους για να δούμε τα προβλήματά τους, να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε συναινετικές λύσεις κοινά αποδεκτές απ’ όλους, τότε δεν μπορούμε να δούμε τέτοια πράγματα. Αυτή είναι η άποψή μας και τίποτε άλλο».

Στο αν η εταιρεία θα πρέπει να σεβαστεί την άποψη της τοπικής κοινωνίας, των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ό,τι αφορά την αλλαγή όδευσης του αγωγού, είπε ότι «όχι μόνο του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Καβάλας και των τοπικών συλλόγων της περιφερειακής ενότητας Φιλίππων, αλλά και του Δήμου Καβάλας που νομίζω έχει την ίδια άποψη, του Επιμελητηρίου, του Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου κλπ. Δεν είμαστε οι μόνοι σ’ αυτήν εδώ την προσέγγιση, ταυτιζόμαστε με τις διαθέσεις των υπολοίπων φορέων, απλά εμείς λέμε ότι αν έτσι είναι τα πράγματα, δεν δεχόμαστε δωρεές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *