Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια
Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Χατζηβαρύτη αναφέρθηκε σε αυτές.
Συγκεκριμένα η κ. Χατζηβαρύτη σημείωσε πως «στις 13 Δεκεμβρίου με τα παιδιά του προγράμματος Στηρίζω σχεδιάζουμε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της πόλης, με τη βοήθεια των παιδιών της Παιδόπολης. Θα γίνει την Τρίτη 13 του μήνα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 5.30 το απόγευμα και καλούμε όλα τα παιδιά της πόλης να συμμετέχουν. Είναι ανοιχτή η εκδήλωση, έχει διάφορες εορταστικές κατασκευές, έχει τραγούδια και προβολή μιας χριστουγεννιάτικης ταινίας και θα έχει και κάποια ανταλλαγή δώρων και βιβλίων για τα παιδιά που θα παραβρεθούν. Από κει και ύστερα στις 17 του μήνα, το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα, θα μας βρει ο κόσμος της Καβάλας στο Εμπορικό Κέντρο στην Καβάλα από το πρωί μέχρι το απόγευμα με το μπαζάρ της ΠΝΟΗΣ, όπου θα υπάρχουν όλα αυτά που κάθε χρόνο φτιάχνει η καλλιτεχνική μας ομάδα, τα δώρα και τα γλυκά. Και βεβαίως τα έσοδα όλα πηγαίνουν όπως κάθε φορά για τα σπουδαστικά επιδόματα των φοιτητών μας, των Καβαλιωτών που σπουδάζουν έξω από την πόλη μας. Στις 20 Δεκεμβρίου δεχθήκαμε μια πρόταση από τη Σχολή Χορού Best Dance που θα κάνει μια χριστουγεννιάτικη χορευτική παράσταση στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και καλούμε όλο τον κόσμο να την παρακολουθήσει και να ενισχύσει όσο μπορεί την ΠΝΟΗ για την αγορά των τροφίμων που θα διατεθούν εκείνες τις μέρες».
ΣΤΗΡΙΖΩ
Αναφορικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του προγράμματος Στηρίζω, η κ. Χατζηβαρύτη σημείωσε πως «αυτό είναι κάτι το οποίο δουλεύει από μόνο του. Πιστεύουμε ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε μια τροφοδοσία από το Δήμο, έχει γίνει ήδη μια εθελοντική δράση από τα παιδιά της Action Team και μαζεύτηκαν αρκετά τρόφιμα τα οποία ενίσχυσαν το Παντοπωλείο. Στις 11 του μηνός στους Φιλίππους στις Κρηνίδες το παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάνει μια εκδήλωση για τη συλλογή τροφίμων και εκεί, όπου θα γίνει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μια καφετέρια. Επίσης όσον αφορά το πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είμαστε σε ισχύ. Από κει και ύστερα δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν γνωρίζω τίποτα. Γιατί όσες φορές είχαμε μια βεβαιότητα για το τι θα γίνει με τη λήξη ή με την παράταση του προγράμματος πέσαμε έξω. Στο πρόγραμμα η ΠΝΟΗ είναι υποστηρικτής της ομάδας Action Team που είναι οι εθελοντές που υποστηρίζουν όλες τις δράσεις μας. Έτσι λοιπόν από τις 23 θα είναι με περίπτερο στον κήπο της Δημαρχίας και θα έχουν αυτήν την εκδήλωση με τα φαναράκια με την όπως έγινε και πέρσι».
ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ
Επίσης η κ. Χατζηβαρύτη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για τη διάθεση παιδικών και εφηβικών ειδών ένδυσης και υπόδησης. «Το τελευταίο διάστημα δεν δεχόμαστε στην ΠΝΟΗ ρούχα πάσης φύσεως. Δεχόμαστε μόνο παιδικά και πλέον συγκεκριμένα. Εδώ και αρκετό καιρό ένα μήνα περίπου έχουμε ζήτηση σε φόρμες αθλητικές, σε παπούτσια αθλητικά, σε κάλτσες και δεν έχουμε την ανάλογη προσέλευση. Για αυτό παρακαλώ πολύ τον κόσμο αν μπορέσει χρειαζόμαστε εφηβικές φόρμες, δηλαδή από 12 μέχρι 18, χρειαζόμαστε κάλτσες από 32 – 42 ή 45 νούμερο και δεν έχουμε καθόλου χοντρά μπουφάν για παιδιά που είναι ηλικίας από 10 ως 18 ετών. Από το Σεπτέμβριο είμαστε στην οδό Τσολάκη 23, μας φιλοξενεί ο Παιδικός Σταθμός εκεί στην παλιά Ρούσβελτ. Είμαστε κάθε μέρα εκεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ» σημείωσε καταληκτικά.

