ΑθλητικάΚύριο άρθρο

«Χρειαζόμαστε την στήριξη των παραγόντων» δηλώνει ο Βασίλης Θεοδωρίδης κάνοντας αναφορά στις ανάγκες του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

Την στήριξη των φορέων ζητά ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτή της κατάκτησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από την Σταυρούλα Τσολακίδου. Σχετικά ο κ. Βασίλης Θεοδωρίδης τόνισε.

Όπως τόνισε αρχικά «Έχουμε ένα χαρισματικό παιδί κοντά μας και σίγουρα υπήρχαν πολλοί παράγοντες που την βοήθησαν να κάνει αυτό που έκανε, αλλά βέβαια είναι ο Σύλλογος που είναι οργανωμένος και έχει καλούς  προπονητές που δίδουν στα παιδιά γενικά αυτό το υψηλότερο επίπεδο αλλά γενικά και η οικογένεια, η Ομοσπονδία βοηθούν ενώ λόγω των επιτυχιών, ήρθαν και κάποιες χορηγίες μια και το επίσημο κράτος και λόγω κρίσης έχει περικόψει όλες τις δαπάνες.

Ευτυχώς έχουμε και την COSMOTE η οποία καλύπτει τα πολυδάπανα ταξίδια της Σταυρούλας στο εξωτερικό, μια και επειδή είναι ανήλικη χρειάζεται να πηγαίνει με συνοδό. Αλλά και οι προπονήσεις της στοιχίζουν και αυτά που πρέπει επιτέλους άμεσα να προσέξουμε είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κάποιους πόρους ώστε να συνεχισθεί η προσπάθεια της Σταυρούλας που έχει πολλά να μας δώσει. Στο παγκόσμιο σκάκι έχει πολλά ακόμη να κατακτήσει η αθλήτρια μας και όσο μεγαλώνει μια και εκεί τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, μπορεί να φέρει και άλλες επιτυχίες. Για αυτό και οι προπονητές της μας λένε ότι το παιδί αυτό μπορεί να ανέβει ακόμη ψηλότερα».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο ίδιος όμως μίλησε και για τα προβλήματα του συλλόγου. «Πέρα και πίσω από την Σταυρούλα υπάρχει και ο Σύλλογος που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια και διδάσκει σκάκι στην Καβάλα, φέροντας διακρίσεις και σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο. Με τις επιτυχίες αυτές προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνομα της Καβάλας αν και εδώ οι τοπικοί φορείς πρέπει να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον, για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Αυτό που μας ταλανίζει είναι το στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει επιτέλους να λυθεί μια και μετά την αποχώρηση από την στέγη του Συνδέσμου, μια φιλόξενη στέγη που μας κράτησε κοντά της από το ξεκίνημα μας και που χρειάσθηκε να αφήσουμε όταν δεν μπορούσαμε πια να συμβαδίζουμε με τις άλλες πολιτιστικές δράσεις του Συνδέσμου, μας βρήκε πια σε ένα άλλο κτήριο στην Μεγάλη Λέσχη και φύγαμε και από εκεί. Πήγαμε στο κτήριο του ΕΟΚ στην Παλαιολόγου αλλά και από εκεί πρέπει να φύγουμε χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει το αίτημα επιστροφής στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης όταν τελειώσουν οι εργασίες.

Ακόμη είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,  μια και ένα μεγάλο έργο που κάνουμε το καλοκαίρι, αυτό του τουρνουά είναι ένα αθλητικό γεγονός που βοηθά όμως και την οικονομία και τον τουρισμό. Αν σκεφθεί κανείς το όφελος με τους γονείς και τους αθλητές που έρχονται εδώ, καταλαβαίνει ότι το όφελος είναι μεγάλο.

Για αυτό και πρέπει θεσμικά να ακουμπήσει κανείς επάνω στο όλο θέμα και στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να μπορέσει να έχει συνέχεια ο θεσμός και να μην στηρίζεται σε ηρωικές προσφορές παραγόντων.

 

Μιλάμε για ένα παγκόσμιο γεγονός και ελπίζουμε και οι τοπικοί παράγοντες και ο Δήμος και η Περιφέρεια να αφουγκραστούν την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του θέματος και να έχουμε μια συνέχεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *