Χρειάζονται περισσότερες κλίνες στην Θάσο σύμφωνα με τον πρόεδρο  της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου  Πάρι Παρασχούδη

 

 

Την αναγκαιότητα για περισσότερες κλίνες στη Θάσο, επισήμανε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Αν δούμε ότι οι κλίνες των ενοικιαζόμενων δωματίων είναι διπλάσιες από αυτές των ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που είναι τριών και τεσσάρων αστέρων, πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερες κλίνες. Φέτος είχαμε ένα καλό βήμα, τα εγκαίνια τριών ξενοδοχείων, τετράστερων και πεντάστερων, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν βλέπω αυτό να συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια χτίστηκαν πολλές και καλές μονάδες, έχει αναβαθμιστεί το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού, όμως χρειάζεται συνέχιση σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχούδης.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η φετινή τουριστική περίοδος ήταν ικανοποιητική, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε ότι  «Το θέμα είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι και να δίνουμε την εικόνα μιας συνέχειας και κανονικότητας, κάτι που θέλει ο τουρισμός κι αυτό πρέπει να προσφέρουμε. Από θέμα επισκεψιμότητας ήταν ικανοποιητικά τα πράγματα, από θέμα εισπραξιμότητας δεν το ξέρουμε ακόμη. Φοβόμαστε ότι αν ακολουθήσουμε αυτό που συμβαίνει πανελλαδικά δεν θα έχουμε αύξηση εσόδων, καθώς έχουμε μια βαριά φορολόγηση λόγω και της αύξησης του Φ.Π.Α. στο νησί και λόγω της αύξησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που επιβαρύνουν το τουριστικό προϊόν».

Η ΦΩΤΙΑ

Σε ερώτηση για το αν η μεγάλη φωτιά που έπληξε πρόσφατα το νησί θα επιβαρύνει την τουριστική κίνηση την επόμενη χρονιά, ο κ. Παρασχούδης απάντησε ότι  «Η φωτιά δεν θα επιβαρύνει την επόμενη χρονιά. Η διαχείριση του γεγονότος αυτού πρέπει να είναι υπεύθυνη. Μη ξεχνάμε ότι καλύτερα μερικές φορές είναι να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Μη βγάζουμε μόνοι μας λοιπόν αυτό το όνομα».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Τέλος, σχετικά με το αν απαιτείται μια πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια προβολής της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης, υπογράμμισε ότι  «Σαφώς και πρέπει να γίνει μια προσπάθεια επανεκκίνησης, να υπάρξει μια προσέγγιση ολιστική στο brand name της Θάσου που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος έρχεται επειδή μας αγαπά, επειδή έχουμε ένα όνομα στα Βαλκάνια και στη Δυτική Ευρώπη. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, ώστε να κάνουμε το προϊόν μας πιο «αστραφτερό» και να το πουλήσουμε ακριβότερα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς επισκέπτες, θέλουμε όμως καλύτερους επισκέπτες, με ανθρώπους που μπορούν να αφήσουν περισσότερα χρήματα στο νησί κι όχι μόνο τα σκουπίδια τους».

ΜΙΤΖΑΛΗΣ

«Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, η σεζόν άρχισε φέτος προς το τέλος Ιουνίου, ευτυχώς όμως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος αποδείχθηκαν καλοί μήνες. Επίσης ο Σεπτέμβριος πάει καλά μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε μεγάλη αύξηση στην κίνηση σε σχέση με πέρυσι, αλλά είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα», δήλωσε χθες αμέσως μετά τον κ. παρασχούδη,  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί το υπάρχον τουριστικό προϊόν, το οποίο θα φέρει και την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Ήδη υπάρχει τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας. Αν έχουμε ένα δυνατό προϊόν, σιγά – σιγά μπορεί να κερδίζουμε μια βδομάδα το χρόνο με καλύτερα αποτελέσματα», σημείωσε σχετικά ο κ. Μιτζάλης.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των επιπλέον τουριστικών κλινών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Π.Ε. Καβάλας απάντησε ότι  «Μιλάμε για μια τουριστική περίοδο ενός τριμήνου – τετραμήνου στην περιοχή μας. Αν μιλάμε για εποχικού χαρακτήρα ξενοδοχειακές μονάδες είναι εύκολο να δει κανείς αν αξίζει να επενδύσει, καθώς στην ετήσια λειτουργία είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα. Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες. Ακούω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, αυτό μας χαροποιεί γιατί θα αναδείξει την Καβάλα σε ένα προορισμό 12μηνης βάσης κι όλοι θα κερδίσουν κάτι καλύτερο».

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Τέλος, αναφορικά με την αξιοποίηση του κάτω νοσοκομείου ως ξενοδοχειακή μονάδα, ο Αντώνης Μιτζάλης είπε ότι  «Εμείς δεν έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιον για αυτό, αλλά για να ξεκινήσει κάποιος να σκέφτεται να κάνει επένδυση στην Καβάλα, σίγουρα έχει στο μυαλό του κάποια αγορά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Όλοι γνωρίζουν ότι η πληρότητα στην Καβάλα τους χειμερινούς μήνες είναι μικρή, οπότε ένας σώφρων επενδυτής σίγουρα θα έχει κάτι στο μυαλό του, κάποια αγορά που στοχεύει για να τη φέρει στην Καβάλα. Αυτό φυσικά μόνο θετικό μπορεί να είναι για την περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.