Το σωματείο «Αγάπη» από την Κύπρο, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας   Θόδωρο Μαρκόπουλο

Το σωματείο «Αγάπη» από την Κύπρο, επισκέφθηκε σήμερα  το πρωί   στο γραφείο του, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ.  Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας από τη Μεγαλόνησο, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, στο οποίο μετέχει και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

«Με χαρά υποδεχόμαστε στα γραφεία της περιφέρειας στην Καβάλα, μια αντιπροσωπεία που προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την καλή συνεργασία που έχει η πατρίδα μας με την Κύπρο. Από την άλλη έχουμε ένα πλαίσιο με ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες, για τους οποίους αναπτύσσεται η συνεργασία μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, προκειμένου να μπορέσουμε να παράσχουμε ό,τι καλύτερο σε αυτούς τους συμπολίτες μας. Είναι γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών περιοχών, τις περισσότερες φορές, καταφέρνει και πολλαπλασιάζει τα οφέλη που μπορούν να αξιοποιηθούν στη συνέχεια στην εκπαίδευση κι αυτό είναι κάτι που η Ε.Ε. το προωθεί και το υποστηρίζει», τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΟΜΕΣ

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας, στις δηλώσεις του επισήμανε: «Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε το σωματείο «Αγάπη» από την Κύπρο, μέσα από το Erasmus +, στο πλαίσιο μιας δράσης που έχουμε κάνει εδώ και δύο χρόνια. Το σωματείο «Αγάπη» μας φιλοξένησε στις 12 Οκτωβρίου για εννιά ημέρες στην Κύπρο και στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων με αναπηρία, τους φιλοξενούμε εμείς με τη σειρά μας. Αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη χαρά που μέσα από αυτή τη δράση μπορούμε και ανταλλάσουμε ιδέες, βλέπουμε πως λειτουργούν τα σχολεία και οι άλλες δομές της ειδικής αγωγής  στην Κύπρο, οι οποίες λειτουργούν κάπως καλύτερα από εμάς και παίρνουμε ιδέες που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στη δική μας πόλη. Είναι ένα σωματείο πολύ αξιόλογο, καθώς οι άνθρωποι που το διοικούν μας δίνουν πολλές νέες ιδέες και μας βοηθάνε υλικά και ηθικά».

ΔΩΡΕΑ

Τέλος, ο Σωτήρης Χρίστου, έφορος εκδηλώσεων του σωματείου «Αγάπη» από την Κύπρο, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι  «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε εδώ. Η χαρά αυτή γίνεται μεγαλύτερη, γιατί η παρουσία μας ταυτίζεται με την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας και ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουμε να αναπτυχθεί και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό. Ήδη έχουμε προμηθεύσει το σχολείο με έναν χειροκίνητο συμπιεστή δοχείων αλουμινίου, κάτι που θα είναι βοηθητικό για την απασχόληση αυτών των παιδιών και ταυτόχρονα, όταν τοποθετηθούν κάδοι στην πόλη, θα γίνει γνωστό και το ειδικό γυμνάσιο που τώρα λειτουργεί. Παράλληλα, βλέποντας ότι υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού θα προμηθεύσουμε με έναν υπολογιστή και εκτυπωτή, φυσικά στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, το οποίο θα φτάσει μέχρι το 2020, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους να κινηθούν, να ενεργήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να γνωρίσουν έναν καινούργιο κόσμο. Μαζί μας έχουμε παιδιά που πρώτη φορά ταξιδεύουν στο εξωτερικό, που προέρχονται από δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και προσπαθούμε να τους δώσουμε κάτι που η ευρύτερη κοινωνία δεν μπορεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.