Κύριο άρθροΥγεία

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδονευρολογίας θα γίνει στην Καβάλα το τριήμερο 6-8 Μαΐου

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδονευρολογίας σε συνεργασία  με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις Αιχμής στην Παιδονευρολογία». Το Συνέδριο θα  πραγματοποιηθεί 6, 7 & 8 Μαΐου 2022, στο Ξενοδοχείο Imaret στην Καβάλα. Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου καλύπτει ευρύ φάσμα της Παιδονευρολογίας και είναι εστιασμένο στην παρουσίαση νέων θεραπειών που ελπίζουμε να αλλάξουν σύντομα το χάρτη νοσηρότητας στα παιδονευρολογικά νοσήματα. Έχουν κληθεί να μιλήσουν νέοι Έλληνες Παιδονευρολόγοι από καταξιωμένα κέντρα του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας, που θα μιλήσουν για την έρευνα τους και για επίκαιρα θέματα της παιδικής νευρολογίας καθώς και της κοινωνικής παιδονευρολογίας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά κλινικά φροντιστήρια από τους προσκεκλημένους Πανεπιστημιακούς Συναδέλφους, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δέσποινα Ιατρού σημείωσε πως πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα γίνει στην πόλη μας το Πανελλήνιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο, διά ζώσης μετά από τα 2,μ5 χρόνια της πανδημίας που όλα γινόντουσαν διαδικτυακά. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο συντοπίτης μας παιδονευρολόγος κ. Ευαγγελίου. Με μεγάλο κόπο καταφέραμε να γίνει το συνέδριο στην Καβάλα, που είναι σημαντικό για μας τους γιατρούς της Περιφέρειας καθώς θα μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε. Θα γίνει λόγος για πολύ σημαντικά παιδονευρολογικά νοσήματα αλλά είναι και πολύ σημαντικό διότι θα επισκεφθούν την πόλη μας πολλοί άνθρωποι και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

ΣΤΟ ΙΜΑΡΕΤ

Πρόσθεσε ότι «το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ιμαρέτ και σήμερα  Παρασκευή θα γίνουν εκπαιδευτικά κλινικά φροντιστήρια στο χώρο του Νοσοκομείου Καβάλας από τους πανεπιστημιακούς συναδέλφους που θα έρθουν.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, το Συνέδριο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας. Εκτός από τον κ. Ευαγγελίου, θα συμμετέχει η επίσης συντοπίτισσά μας κ. Γεωργία Ραμαντάνη Πετρίδου που βρίσκεται στην κορυφή των επιστημόνων που ασχολούνται με την παιδονευρολογία.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και την βοήθεια και επιμονή του κ. Ευαγγελίου που είναι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, είναι όντως ένα κατόρθωμα διότι έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους χώρους φιλοξενίας τέτοιων συνεδρίων. Προσπαθούμε να το διοργανώσουμε το δυνατόν καλύτερα και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι την Παρασκευή και η Λευκή Νύχτα και ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά και να γίνει η αρχή για να γίνονται τέτοια συνέδρια που προσελκύουν κόσμο και να φύγουν με χαμόγελο οι προσκεκλημένοι επισκέπτες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *