ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Τουριστικοί πράκτορες από την Ρωσία στην Καβάλα

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στην Καβάλα περιηγήθηκαν καθοδηγούμενοι από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο επί των Τουριστικών Θεμάτων και πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.  Μιχάλη Αμοιρίδη τουριστικοί πράκτορες από την Ρωσία  που επισκέφθηκαν την Καβάλα   προσκεκλημένοι από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή  και τα αξιοθέατά της.

Αφού γνώρισαν τα καίρια σημεία της πόλης και θαύμασαν όπως  δήλωσαν  την ομορφιά της και  έμαθαν πολλά πράγματα για την ιστορία της, κατέληξαν  στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου, προκειμένου να αναπτύξουν τον τουριστικό ενδιαφέρον της χώρας τους με την πόλη που τους άφησε ενθουσιασμένους  από όλες τις απόψεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης , τόνισε  πως συναντήθηκε με τρείς κυρίες από την Μόσχα, η μία εκ  των οποίων ανήκει στην υπηρεσία του ΕΟΤ και εκπροσώπους από σημαντικά τουριστικά πρακτορεία της Μόσχας. «Βρεθήκαμε εδώ μαζί με τον κ. Αμοιριδη και τον κ.  Φώτη Πούλο που εκπροσωπεί τον ξενοδοχειακό τομέα προκειμένου να συζητήσουμε για τις δυνατότητες  του τουρισμού, δεδομένου ότι και στο νησί της Θάσου και στο ηπειρωτικό κομμάτι , προσδοκούμε ένα μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα, από τη πλευρά της Μόσχας και της Ρωσίας. Είναι σημαντικό το γεγονός  πως δεν συζητάμε μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου ώστε και οι υποδομές να γίνουν καλύτερες και η απασχόληση να γίνει ευρύτερα σε όλη την χρονική διάρκεια του έτους. Μας ενδιαφέρει να γίνει ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και να αποφέρει  καλύτερα αποτελέσματα από εκείνα που θα καταγραφούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΓΝΩΣΤΗ Η ΚΑΒΑΛΑ

Η εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην Μόσχα μιλώντας για την επίσκεψη αυτή  δήλωσε πως τα νούμερα που σημειώνονται στον τουρισμό τα γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα γνωστή και  η Καβάλα, όπως και η Ξάνθη , το νησί της Θάσου. Πολλοί τουρίστες έρχονται από την Ρωσία μέσω της Καβάλας και από την Θεσσαλονίκη και φεύγουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δύο  τουριστικές πράκτορες της Μόσχας δήλωσαν πως   «ελπίζουμε μέσα σε 1-2 χρόνια θα είμαστε σε θέση να φέρουμε τουρίστες στην περιοχή σας και μάλιστα πολύ περισσότερους από αυτούς που έρχονται ήδη». Ευχαρίστησαν για την φιλοξενία που δέχτηκαν στην Καβάλα και ελπίζουν να έχουν καλή συνεργασία.

Για το πώς σχεδιάζουν να προβάλλουν την περιοχή δήλωσαν  ότι έχουν μια εικοσαετή εμπειρία στα γραφεία τους και είναι σε θέση να κάνουν την σωστή προβολή με πολλούς τρόπους, όπως διαφήμιση, ενημέρωση των τουριστών για όλα τα αξιοθέατα και πολλές πληροφορίες. «Βασιζόμαστε στις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκομίζουν οι τουρίστες από τη περιοχή σας και θα τις χρησιμοποιήσουμε ως μια νέα διαφήμιση και προβολή της Καβάλας» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο κ. Πούλος που υποδέχτηκε τις κυρίες από την ξενοδοχειακή κοινότητα της πόλης μας είπε ότι βρίσκονται όλοι οι ξενοδόχοι στην διάθεση της Περιφέρειας ώστε να συμβάλλουν στην προώθηση της πόλης και της περιοχής μας.

Μιλώντας για τον αριθμό των κλινών είπε, πως ο αριθμός τους σε Καβάλα και Θάσο είναι ικανοποιητικός,. Η Ρώσικη αγορά είναι μεγάλη και έχει πολλά περιθώρια . Πιστεύω ότι υπάρχει υποδομή και είμαστε στην διάθεσή τους. Γενικά  η Ρώσικη αγορά είναι σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, προσδοκούμε όμως στην ανάπτυξη της αγοράς.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  της ΑΜΘ κ.  Αμοιρίδης Μιχάλης αναφέρεται στη συμβολή του ανοίγματος των συνόρων μεταξύ Ελλάδας- Βουλγαρίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ο μεγάλος δρόμος από τα Βαλκάνια και την Ρωσία στην Ελλάδα, για τους τουρίστες που προτιμούν την οδική μετακίνηση.

Είναι δεδομένο όπως δήλωσε , πως κάθε δρόμος που ανοίγει ιδιαίτερα μεταξύ χωρών και διαδρομών, δημιουργεί μεγάλες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και στον τουριστικό και σε άλλους τομείς. «Γι` αυτό και ο Περιφερειάρχης  κ. Παυλίδης  όταν ήταν ακόμη Νομάρχης πρωτοστάτησε στην διάνοιξη του άξονα στην περιοχή της Ξάνθης, βοήθησε στην υλοποίηση και την ολοκλήρωση των υποδομών στον κάθετο άξονα από τη Κομοτηνή, αλλά τώρα προχωράμε και σε έναν νέο άξονα απ το Ρούντοζεμ , αλλά και στην βελτίωση του οδικού άξονα του Βόρειου Έβρου  που φέρνει πάρα πολλούς Ουκρανούς. Συνεπώς  η οδική μετακίνηση, έφερε φέτος αρκετές χιλιάδες  Ουκρανούς στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και τη περιοχή της Καβάλας και της Θάσου και θέλουμε αυτό να το αυξήσουμε ως ποσοστό, αφού πρόκειται για μια άλλη αγορά. Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, θα κοιτάξουμε πως μπορούμε να την ενδυναμώσουμε. Είναι σημαντικό πως και κάποιοι Ρώσοι πέρασαν οδικά. Όχι μεγάλα νούμερα αλλά είναι ενδεικτικό πως μπορεί να βοηθήσει και σ αυτό τον τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο αυξάνεται η ζήτηση της αγοράς ακινήτων  από τη Ρωσική αγορά αλλά και γενικότερα από τα Βαλκάνια στην περιοχή μας.

Από τα βαλκάνια, σημείωσε ο κ. Αμοιρίδης, «τον τελευταίο καιρό, έχουμε μια ισχυρή ζήτηση , ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας. Όσον αφορά τους Ρώσους, υπάρχουν κάποιες σποραδικές κινήσεις. Για να γίνει όμως ακόμα μεγαλύτερο αυτό το ρεύμα το αγοραστικό σε ότι αφορά τα ακίνητα, θα πρέπει να φέρουμε πολλούς περισσότερους Ρώσους στην περιοχή , να την αγαπήσουν και ενδεχομένως μετά από 2-3 χρόνια να αποφασίσουν να κάνουν και μια θερινή η πιο μόνιμη εγκατάσταση. Είναι ένα θέμα που ακολουθεί την τουριστική ανάπτυξη.  Η Ρωσική είναι μια πολύ σημαντική αγορά. Τα τελευταία χρόνια είχε κάμψη κυρίως λόγω του προβλήματος με την βίζα Σέγκεν. Οι Ρώσοι  είναι ποιοτικοί πελάτες. Είναι πελάτες όπου τα ξενοδοχεία της περιοχής και γενικότερα της Ελλάδας τους θέλουνε για συνεργασία . Προσπαθούμε αυτή την περιοχή που δεν έχει πολλούς  τουρίστες, είναι περίπου 2 ή 3 χιλιάδες  που προτιμούν να επισκέπτονται ιδιαίτερα την Θάσο και λιγότερο το ηπειρωτικό μας κομμάτι. Αυτό θέλουμε να το αυξήσουμε και να το κάνουμε μέσα από σταθερές συνεργασίες με σοβαρά τουριστικά γραφεία, και αυτά που δραστηριοποιούνται στην χώρα , αλλά και καινούργια.  Με τις επαφές που έχουμε με τους Ρώσους, βλέπουμε πως έχουν δείξει ενδιαφέρον όχι μόνο για το θερινό κομμάτι, αλλά και για τον δωδεκάμηνο τουρισμό , τον πολιτισμό μας, την γαστρονομία μας αλλά και τις δραστηριότητες στην φύση. Οι πτήσεις που υπάρχουν όλο τον χρόνο από την Θεσσαλονίκη μπορούν να βοηθήσουν σ αυτό τον τουρισμό και ενδεχομένως αν καταφέρουμε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες  να αυξήσουμε τα μεγέθη να καταφέρουμε να έχουμε πτήσεις όλο τον χρόνο. Αλλά αυτό θέλε ι πολλή δουλειά.  Αυτή την στιγμή υπάρχει ανακοίνωση, αλλά όχι οριστικοποίηση πως θα υπάρξουν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας και ελπίζουμε πως αυτό θα οριστικοποιηθεί».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *