ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Τη διαγραφή 5.400.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε τη διαγραφή 5.400.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές.  Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Πλαφαδέλης εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς ο Δήμος Θάσου με αυτήν την απόφαση θα ανασάνει οικονομικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πλαφαδέλης σημείωσε ότι «είναι μια ιστορική στιγμή για το Δήμο Θάσου. Έκανε αποδοχή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Θάσου έτσι ώστε να μπει τέλος σε αυτά τα χρέη που είχε συσσωρεύσει επί σειρά ετών ο δήμος και αποτελούσε μια δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα οικονομικά και έθετε σε αμφισβήτηση ακόμα και την ίδια τη λειτουργία του δήμου. Μια πολύ σημαντική απόφαση, αφορά χρέη περιόδων από το 1998 περίπου που έχουν σχέση με δικαστικές αποφάσεις ρυμοτομικών σχεδίων που έχουν γίνει, αφορά λογαριασμούς έργων που δεν είχαν πληρωθεί, επίσης τρέχουσες υποχρεώσεις του δήμου από παλιά».

ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ

Πρόσθεσε δε ότι «Ο Δήμος Θάσου αυτή τη στιγμή μηδενίζει το κοντέρ και είναι έτοιμος πια να ανοίξει τα φτερά του και να διαχειρίζεται τα έσοδά του πια με τρόπο ώστε να μην κουβαλάει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ο Δήμος Θάσου πια απαλλάσσεται από το άλγος των οφειλών του απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κάνει εργασίες, έχουν προμηθεύσει το δήμο και φυσικά δικαιούνται να έχουν τα χρήματά τους. Ανοίγεται ένας άλλος δρόμος ώστε να έχει ο δήμος μια σωστή σχέση πια και με τους προμηθευτές του και με τους αναδόχους εργολάβους. Είναι σημαντικό επίσης ότι αυτά τα χρήματα θα πέσουν πραγματικά στην τοπική κοινωνία της Θάσου και ευρύτερα του Νομού Καβάλας, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι σε μια εποχή που τα δεδομένα τα οικονομικά είναι πάρα πολύ μειωμένα, μια τέτοια ακριβώς στιγμή η επιχορήγηση από το κράτος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι ένα τεράστιο γεγονός. Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά μας θυμήθηκαν. Υπήρξε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια η οποία κρατάει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Διότι εξαρχής είχαμε πει ότι αν δεν απαλλαγούμε από αυτά τα χρέη, ο δήμος δεν θα μπορέσει ποτέ να βάλει το δικό του λιθαράκι και να οδηγήσει σε μια αναπτυξιακή πορεία το δήμο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι αισθάνονται την ιστορικότητα της στιγμής. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η συναίσθηση της ευθύνης να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κατάσταση και να μπορείς να μη φτάνεις να δημιουργείς χρέη».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

Συμπληρωματικά ο κ. Πλαφαδέλης αναφέρθηκε σε προβλήματα έλλειψης νερού σε κάποια Δημοτικά Διαμερίσματα, σημειώνοντας πως «ένα θέμα υπάρχει στα Λιμενάρια που προσπαθούμε να το λύσουμε τώρα αποκαθιστώντας μια γεώτρηση στην οποία υπήρχε πρόβλημα. Υπήρξε ένα πρόβλημα επίσης στο ορεινό Καζαβήτι του Πρίνου, αυτό λύθηκε έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση».

ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ

«Κατά τα άλλα η Θάσος αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη, υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών. Φαίνεται αυτό και στην κίνηση στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις παραλίες μας. Η Θάσος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Πλαφαδέλης, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους κατοίκους του Νομού Καβάλας και των όμορων νομών να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί, καθώς όπως υποστήριξε αποτελεί έναν όμορφο και προσιτό οικονομικά τουριστικό προορισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *