Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης για την απουσία των βουλευτών από τα προβλήματα της αγοράς

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης για την απουσία των βουλευτών από τα προβλήματα της αγοράς και των εμπόρων.

Μάλιστα εξέδωσαν κοινή επιστολή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδη.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «η αγανάκτηση σε όλους τους συναδέλφους εμπόρους είναι τεράστια. Εάν κάποιοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη συγκεκριμένη κυβέρνηση νομίζω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή όχι μόνο ελπίδα δεν υπάρχει, αλλά ούτε ηλιαχτίδα φωτός. Οπότε εμείς ως διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας όλη αυτήν την πίεση τη δεχόμαστε σε καθημερινή βάση είτε είναι η απουσία στην πράξη των βουλευτών είτε είναι η απουσία των βουλευτών γενικότερα. Γιατί όταν λέγανε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, όταν λέγανε ότι δεν θα ψηφίσουν επουδενί το να δουλεύουμε περισσότερες Κυριακές και μάλιστα λέγανε θα γυρίσουν το νόμο στη μία Κυριακή, όταν λέγανε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, όταν λέγανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο, όλα αυτά αυτοί τα λέγανε. Ήρθε η στιγμή τώρα που αυτοί τα ψηφίζουν. Έτσι λοιπόν ως διοίκηση αντιλαμβανόμενοι το τι συμβαίνει στην αγορά, γιατί ζούμε μέσα στην πραγματική αγορά, κανείς τους δεν ζει στην πραγματική αγορά, κανείς τους δεν ζει την κατάσταση όπως έχουμε περιέλθει οι έμποροι επιχειρηματίες που δεν μπορούμε επουδενί να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας σε καθημερινή βάση και είμαστε δέσμιοι των υποχρεώσεων οι οποίες συσσωρεύονται τα τελευταία χρόνια σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό».

ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ

Τόνισε δε πως «τα τελευταία δύο χρόνια οι υποχρεώσεις μας γίνανε δεκαπλάσιες, οι τζίροι μας μειώθηκαν στο μισό και είναι απόρροια όλων αυτών που έχουν ψηφιστεί, όλου αυτού του κλίματος αβεβαιότητας. Ενός κλεισίματος αξιολόγησης που από το Νοέμβριο έκλεισε τον Ιούνιο, δηλαδή πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα. Η επιστολή μας αυτήν την έννοια έχει, να ταρακουνήσει τα νερά. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, μαζί την υπογράφουμε τη συγκεκριμένη επιστολή. Στο Δ.Σ. που έχουμε (σ.σ. χθες το μεσημέρι) νομίζω ότι όχι μόνο θα επικροτηθεί η συγκεκριμένη επιστολή, αλλά θα πρέπει να μπούμε σε ακόμα πιο δυναμικές διαδικασίες και σε άλλα πράγματα τα οποία να λένε όχι μόνο τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά να λένε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουνε. Δεν έχει να κάνει με προσωπικό επίπεδο, γιατί εμείς και επί ΝΔ ακόμα πιο αιχμηρές επιστολές βγάζαμε, ακόμα πιο αιχμηρά τα έλεγα, δεν μασάω τα λόγια μου είτε είναι μπλε η κυβέρνηση, είτε είναι πράσινη είτε είναι κόκκινη η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρώματα. Τα χρώματα και τα κόμματα τα αφήνω για αυτούς που λέγανε άλλα και πράττουνε άλλα. Εμείς ότι λέγαμε αυτό λέμε. Θέλουμε τη σωτηρία των επιχειρήσεών μας. Θέλουμε να σώσουμε τους συναδέλφους μας».

ΚΙΝΗΣΗ

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Λεμονίδης πώς πάει η αγοραστική κίνηση αυτό το διάστημα, σημείωσε πως «η αγοραστική κίνηση από τότε που έχουν θεσπιστεί τα εκπτωτικά δεκαήμερα που τώρα γίνανε δεκαπενθήμερα, που είναι ένας νόμος καθαρά φωτογραφικός μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα, είχε δυο τρεις μέρες λίγη δουλειά εκείνες τις μέρες και μετά από κει τέλος. Χάνουμε ένα Μάιο ο οποίος είναι επίσης τραγικός και έχουμε χάσει πολλούς μήνες από το Νοέμβριο και μετά με δουλειά η οποία είναι κάτω του 30% σε σχέση με πέρσι. Όχι σε σχέση με το 2008, το 2009 ή το 2007, αλλά σε σχέση με πέρσι. Τρέχουν τα θέματα της Καβάλας σε καθημερινή βάση, ανακύπτουν καινούρια σε καθημερινή βάση, αλλά ξέχασα την περασμένη βδομάδα υπήρχε τεράστιο κοινοβουλευτικό έργο, τεράστιο. Το οποίο θα φέρει άλλα αποτελέσματα για το 2018 που θα ήταν το έτος αναγέννησης της χώρας μας. Που θα βγαίναμε από τα μνημόνια, θα βγαίναμε από την κρίση, θα άλλαζε ο χάρτης ο επιχειρηματικός και ο οικονομικός και ο κοινωνικός χάρτης της Ελλάδας. Αμ δε, το αποτέλεσμα θα φανεί. Το 2017 θα είχαμε την έξοδο στις αγορές, πάει και το 17. Πήγαμε στο 2018. Από ότι φαίνεται ούτε στο 2035 να φτάσουμε δεν θα έχει σωθεί η κατάσταση. Τώρα ούτε στο θαύμα δεν προσβλέπουμε όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση πρέπει να ακούσει και να καταλάβει ότι πριν δυο χρόνια άλλα λέγανε. Και μην μού πούνε ότι περίμεναν να δούνε να μπούνε σε μια κυβέρνηση στην οποία λειτουργούσαν όλα ομαλά. Δεν το περίμεναν; Αυτή είναι η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.