Σχόλια….
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε συνεργασία με το York University, Canada. Το Συνέδριο είχε ιδιαίτερο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, από 16 χώρες από όλο τον κόσμο. Στόχος του ήταν να αναδείξει τις σύγχρονες επιστημονικές, θεσμικές και επιχειρησιακές προσεγγίσεις στη διακυβέρνηση κρίσεων και καταστροφών, στον σχεδιασμό, στη διαχείριση κινδύνων, στην ασφάλεια και στην ανθεκτικότητα των κοινωνιών.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
Διημερίδα με θέμα «Ημέρες Καρδιάς Δαυίδ» θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας το Σάββατο 16 Μαΐου και την Κυριακή 17 Μαΐου.
Την Κυριακή το πρωί μετά της 11 στην πλατεία Ελευθερίας Καβάλας η ομάδα εθελοντών KIDS SAVE LIVES θα κάνει εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες στους πολίτες. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Αντωνίου το συνέδριο αποτελεί μία ευκαιρία ενημέρωσης για τα καρδιολογικά νοσήματα που αποτελούν έναν σημαντικό υγειονομικό κίνδυνο για τους Έλληνες.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αποστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με επικεφαλής τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Χανδρουλίδη παρευρέθηκε στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με το York University, Canada και αναδεικνύει τη σημασία της διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας στην διαχείριση των κινδύνων κρίσεων και καταγραφών που έγινε στο Φουαγιέ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Πανεπιστημιούπολη Καβάλας.
Ειδικότερα παρακολούθησε την ενότητα «Βία και παρενόχληση στους χώρους Εργασίας».
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και ομιλία του διεθνολόγου κ. Συρίγου στην Καβάλα. Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ κ. Ιορδάνης Παπαντίδης σημείωσε πως ήταν μία πολύ σημαντική εκδήλωση.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ τα 35 χρόνια της και το πρόγραμμα Leader. Ο Διευθυντής της. Μιχάλης Σκορδάς υπογράμμισε ότι γιόρτασαν τις 350 επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν.
ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ
Το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων θα λειτουργήσει και φέτος κανονικά το διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος, καθώς το έργο βρίσκεται σε μία φάση ολοκλήρωσης. O αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού k. Γιάννης Προμούσας υπογράμμισε ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων όσον αφορά τις προσλήψεις έχει ολοκληρωθεί κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αξιολόγηση και θα ολοκληρωθούν και οι προσλήψεις. Μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 17 άτομα και με την ολοκλήρωση του έργου από την επόμενη χρονιά θα είναι σε θέση να υπάρχει μία κανονικότητα όσον αφορά τη λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου.
ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ
Στην πόλη της Καβάλας θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουνίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Κρεοπωλών, στο οποίο θα δώσουν το ”παρών” οι πρόεδροι των Σωματείων Κρεοπωλών όλης της χώρας.
Το μέλος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας, Νίκος Κεχαγιάς, επισήμανε ότι το συνέδριο έρχεται σε μία εποχή που είναι πολύ κρίσιμη για τον κλάδο τον κρεοπωλών. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν όπως είναι η ευλογιά, όπως είναι το σκάνδαλο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα όσα τους προβληματίζουν τα τελευταία χρόνια.
ΕΚΛΟΓΕΣ
Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαΐου στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Κασσάνδρου 1, από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης, με δηλώσεις του καλεί όλους τους συναδέλφους του να προσέλθουν στις κάλπες, να ασκήσουν το δικαίωμά τους, να τους τιμήσουν με την ψήφο τους, ώστε να καταστούν δυνατότεροι με τη συμμετοχή που είναι και το ζητούμενο και των δύο παρατάξεων σε αυτές τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης κ. Θεόδωρος Κοντογεωργίου επεσήμανε ότι την Τετάρτη θα γίνει εκλογοαπολογιστική συγκέντρωση στην Ομοσπονδία.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων θα διοργανώνει το 5ο Μουσικό Σταυροδρόμι Φιλίππων φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και προσφέροντας μοναδικές βραδιές ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Συγκεκριμένα η Μελίνα Ασλανίδου θα βρεθεί στις Κρηνίδες για το 5ο Μουσικό Σταυροδρόμι Φιλίππων, σε μια μεγάλη συναυλία που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής και όχι μόνο. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί ζωντανά στις 16 Αυγούστου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του θεσμού.

