Σχόλια….
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα ο πρώτος μεγάλος κύκλος του στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αποστολή της Περιφέρειας επέστρεψε από το Βελιγράδι της Σερβίας, όπου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, κλείνοντας έτσι έναν εντατικό κύκλο παρουσιών στα Βαλκάνια.
Η έκθεση στη Σερβία ήταν η τρίτη κατά σειρά μέσα σε μόλις 15 ημέρες, μετά από εκείνες της Σόφιας και του Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή, οι Βαλκανικές χώρες αποτελούν στρατηγικό πυλώνα για τον τουρισμό της περιοχής μας, καθώς οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες στηρίζουν διαχρονικά τον προορισμό, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
ΜΕΙΩΣΗ
Νέα μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σημειώθηκε από την αρχή του έτους. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε ότι υπάρχουν 22 αποχωρήσεις όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών είναι προς συνταξιοδότηση, αλλά είχαν και παραιτήσεις, γιατί προσελήφθησαν κάποιοι συνάδελφοι τους ως σχολικοί νοσηλευτές και προτίμησαν να πάνε στα σχολεία.
Σύμφωνα με την κ. Πετράκη υπάρχει δέσμευση κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Θεμιστοκλέους για έναν ικανοποιητικό αριθμό άνω των 30 νέων προσλήψεων από τον νέο πίνακα που θα ανοίξει εντός των ημερών.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας κ. Μανώλη Κοντοστέλιο οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζονται στον Δήμο Νέστου. Ο κ. Κοντοστέλιος υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή το ποσοστό κάλυψης στον Δήμο Νέστου ανέρχεται στο 50-55% και υπάρχουν πολλά κενά σε κρίσιμους τομείς όπως π.χ. με αφορμή την ευλογιά των προβάτων, σε κτηνιάτρους. Ο Δήμος Νέστου είναι κατ’ εξοχήν γεωργικός κι έχει έλλειψη τόσο σε γεωπόνους, όσο και ιχθυολόγους με δεδομένο ότι και οι αλιείς της Κεραμωτής είναι ουκ ολίγοι, κάνοντας τις ειδικότητες αυτές καθοριστικές.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στα πλαίσια της επέκτασης του Εθνικού Προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα λειτουργήσει ιατρείο Παχυσαρκίας με υπεύθυνο ιατρό τον κ. Δερμεντζόγλου Αλέξανδρο, Επιμελητή Α` Ενδοκρινολογίας, κλάδου ΕΣΥ.
Το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα του cardio.gov.gr ως συνεργαζόμενη Δημόσια Δομή για την αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας. Η έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου ιατρείου ορίζεται από τον μήνα Μάρτιο.
ΤΕΜΠΗ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας ενώνει τις δυνάμεις του με τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών για απονομή δικαιοσύνης.
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Χανδρουλίδης, μ’ αφορμή το συλλαλητήριο της 28ης Φεβρουαρίου στις 12μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για τη συμπλήρωση τριών ετών από την εθνική τραγωδία, υπογράμμισε ότι ενώνουν τις φωνές τους και απαιτούν να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος δικαίου, να μην υπάρχει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Από ‘κει και μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να θωρακιστούν οι μεταφορές, εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες για να προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ
Επί 3 μήνες συλλειτουργούν οι 2 Παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας. Ο Διευθυντής της κ. Ξενοφών Κροκίδης σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε πως ότι αντιμετωπίζουν έναν υπερβολικό όγκο δουλειάς. Μάλιστα τόνισε ότι έχουν μείνει 5 γιατροί και για τον όγκο της δουλειάς που έχουν λόγω περιστατικών τα οποία πέρα από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έρχονται και από την Δράμα, τις Σέρρες αλλά και την Ξάνθη και φυσικά δεν πρόκειται για απλά περιστατικά όπως ένα εγκεφαλικό σε έναν υπερήλικα αλλά πολύπλοκα τα οποία πρέπει να παρακολουθούν συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.
ΗΜΕΡΙΔΕΣ
Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λογιστών Καβάλας, διοργανώνει δύο ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα «Νέος Εργασιακός Νόμος – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Καβάλας την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου από 16:00 – 20:30 και στην Θάσο στο Καλογερικό το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου από 10:00 – 14:30
Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση επιχειρηματιών, λογιστών και εργαζομένων για τις νέες ψηφιακές διαδικασίες παρακολούθησης του ωραρίου και των μισθών, τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής κάρτας για τη διαφάνεια στην αγορά εργασίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Λογιστών, καθώς και για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την πραγματοποίηση της σημαντικής αθλητικής συνδιοργάνωσης του 18ου Kids Open TAE KBO NTO την Κυριακή 1 Μαρτίου στο κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε τη σημαντικότητα του αθλήματος ειδικά στις αναπτυξιακές ηλικίες και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και τον αυτοέλεγχο κυρίως στα παιδιά. Όπως σχολίασε ο κ. Μαρκόπουλος, η συγκεκριμένη διοργάνωση ενδιαφέρει όχι μόνο την πόλη της Καβάλας αλλά όλη την Περιφέρεια, καθώς στηρίζουν εκτός από την συγκεκριμένη, και άλλη αντίστοιχη στο ίδιο άθλημα στην Ξάνθη.

