Σχόλια

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Βοήθησε ο καιρός χθες και η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο ήταν απολύτως επιτυχημένη με πολύ κόσμο.

ΕΜΜΟΝΗ

Για εμμονή της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να κατασκευάσει τον οδικό άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας χωρίς σωστή μελέτη και εναλλακτική λύση κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Μάλιστα σχολίασε πως η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει το έργο με χαμηλό κόστος, κόβοντας τουλάχιστον 5000 πευκόδενδρα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο κ. Μουριάδης εξήγησε ότι πολύ πιθανόν αυτό το περιβόητο έργο να μη γίνει τελικά καθώς υπάρχει κώλυμα με την κείμενη νομοθεσία, δεδομένου ότι σε τέτοιου είδους δάσος που χαρακτηρίζεται ως αισθητικό δάσος δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο έργο. Και αναρωτήθηκε ο κ. Μουριάδης πώς είναι δυνατόν η Εγνατία Οδός να μην τα προέβλεψε αυτά όταν ξεκίνησε τις μελέτες.

ΤΑ ΠΕΥΚΟΔΕΝΤΡΑ

Και φυσικά έχουν απόλυτα δίκιο οι κάτοικοι του Σταυρού Αμυγδαλεώνα που υποστηρίζουν ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε το έργο θα πετσοκοφτούν τουλάχιστον 5.000 πευκόδεντρα, που σημαίνει ότι θα καταστραφεί αυτό το υπέροχο δάσος. Το οποίο πραγματικά αποτελεί έναν πνεύμονα οξυγόνου για την Καβάλα, αν και από ότι φαίνεται δυστυχώς κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα. Διότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το δάσος αυτό είναι από δεντροφυτεύσεις και δεν χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας… Και μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε ένα με δύο χρόνια μπορούν να φυτευτούν 2.000 δέντρα και να υπερκαλύψουν τις απώλειες. Κούνια που τους κούναγε!

ΑΦΕΛΕΙΣ

Να υπενθυμίσουμε σε αυτούς τους αφελείς  που υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα, πως όταν κάηκε το περιαστικό δάσος της Καβάλας το 1985, χρειάστηκαν τουλάχιστον 15 οργανωμένες αναδασώσεις από το Δασαρχείο και μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ακόμα το δάσος δεν έχει πάρει την αρχική του μορφή… Γίνεται σαφές λοιπόν για το τι υποκριτικά τεχνάσματα χρησιμοποιούν κάποιοι,  θαρρείς και το δάσος μπορεί να αναγεννηθεί σε δυο χρόνια.

ΑΛΛΗ ΧΑΡΑΞΗ

Η αλήθεια είναι μία: το έργο του οδικού άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας είναι όντως χρήσιμο, πλην όμως θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Διαφορετικά δεν το χρειαζόμαστε. Σαφώς και είναι προς όφελος όλων να εκμηδενίζονται οι αποστάσεις, αλλά δεν είναι σε όφελος κανενός να εκμηδενίζεται το περιβάλλον. Και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι η Καβάλα είναι πρώτη σε καρκίνους σε όλη την Περιφέρεια.

ΚΛΕΙΣΤΟ

Ένα κλειστό γυμναστήριο στα ανατολικά της πόλης πρόκειται να ανεγείρει ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημωφέλεια» όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της κ. Ιωσηφίδου. Το έργο θα γίνει στα ανατολικά της πόλης στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου.

ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ

Εξομαλύνθηκε πλήρως η κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου. Το θέμα με τις προμήθειες ξεπεράστηκε οριστικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δόθηκαν τελικά αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους της Θάσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Δημόπουλος.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει ασφαλτόστρωση στην οδό Ομονοίας σε ότι αφορά τις εργασίες που γίνονται από τον εργολάβο για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι αρκετά τα παράπονα των επαγγελματιών της οδού Ομονοίας και απλών πολιτών για την επικρατούσα κατάσταση λόγω των έργων για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ. Γιατί έχει γεμίσει το οδόστρωμα με σκόνες και χαλικάκια και έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Τον τελευταίο μήνα τα παράπονα των πολιτών για τα αδέσποτα σκυλιά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν μιλάμε πλέον για αδέσποτα στην Καβάλα αλλά για αγέλες. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί αγέλες στο ΤΕΙ, στο πρώην Σανατόριο και στα όρια του Προφήτη Ηλία, στη Χωράφα, στο Περιγιάλι, ακόμα και στο Πάρκο Φαλήρου. Επίσης συχνά πυκνά εμφανίζονται αγέλες και στο Δημοτικό Κήπο. Επιβάλλεται ο Δήμος Καβάλας να λάβει τα μέτρα του. διότι έχουν σημειωθεί και ατυχήματα με οδηγούς, κυρίως δικύκλων.

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Από 1ης Νοεμβρίου ξεκινάει 10μερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μια καθίζηση στην αγορά λόγω συγκεκριμένων συγκυριών. Όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, ΕΝΦΙΑ, φόρος κλπ. Και ο Θεός βοηθός δηλαδή…

ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Για μια ακόμα φορά θα αναφερθούμε στην Κεντρική Πλατεία και στη δράση των αθίγγανων. Το κακό παράγινε, στο τέλος θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι επαγγελματίες.

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ

Στο Δασαρχείο Καβάλας καλό θα είναι να εξετάσουν κάποιες περίεργες κινήσεις που έχουμε στο περιαστικό δάσος Καβάλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.