Σχόλια….

ΦΙΑΣΚΟ

Δεν είχε την απαραίτητη ανταπόκριση του κόσμου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας. Το όλο γεγονός το απέδωσε στην έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στον σημερινό πολιτικό κόσμο, χαρακτηρίζοντας φιάσκο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Μάλιστα ο κ. Αγανικόλας σχολίασε πως ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις των πολιτικών, την ίδια ώρα που αυτοί οι οποίοι διαμαρτυρόντουσαν για τα διόδια ήταν οι ίδιοι που τα ψήφισαν προχθές στη Βουλή.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος στο ενδεχόμενο νέου συλλαλητηρίου κατά των διοδίων στην Καβάλα.

Ο κ. Μαρκόπουλος βέβαια έμεινε ικανοποιημένος από αυτή την πρώτη προσπάθεια που έγινε.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και νέα κινητοποίηση για τα διόδια, αφού η Εγνατία Οδός ΑΕ προωθεί τη διακήρυξη του έργου για τα διόδια στην Καβάλα. Άρα αυτή τη φορά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη κινητοποίηση από όλους για να λάβουν και το καλύτερο μήνυμα οι ιθύνοντες.  Άλλωστε από χθες όλη η Καβάλα συζητά για την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που διέρρευσε και αναφέρεται στους νέους σταθμούς διοδίων σε όλη την Εγνατία, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων….  Αηδία το κατάντησαν…

ΣΤΗ ΜΕΣΤΗ

Στο μεταξύ κινητοποιήσεις είχαμε και χθες και στη Θράκη, καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειάς μας, διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης,  στις 12:00 το μεσημέρι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατασκευή και λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων. «Λέμε ΟΧΙ στα Διόδια, ΝΑΙ στην Ανάπτυξη» ήταν το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης. Κι εκεί ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από ότι στην Καβάλα.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Μουρτασάγας. Το πρόβλημα είναι συνολικά τη Περιφέρειας όπως δηλώνει.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα μετά το συλλαλητήριο κατά των διοδίων αναμένει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε να μην προχωρήσει η λειτουργία νέων διοδίων στον Νομό Καβάλας.  Επίσης είναι κάθετα αντίθετη με την λειτουργία τους στο σημείο που επελέγη.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση κατά 120% στο τουριστικό ρεύμα κατέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης το Μάιο σε σχέση με πέρυσι γεγονός που καταδεικνύει την δυναμική που έχει αποκτήσει στον τομέα του τουρισμού ο Νομός Καβάλας. Μάλιστα ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση στις αυξήσεις τουριστών μέσω του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας.

Η ΘΑΣΟΣ

Θα πνιγεί η Θάσος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λόγω του τουρισμού. Μάλιστα πολλοί Καβαλιώτες έχουν κλείσει ξενοδοχεία στο νησί για να εκμεταλλευτούν αυτήν την ολιγοήμερη αργία.

ΑΞΟΝΑΣ

Για προσπάθεια διχασμού Καβάλας – Δράμας σε ότι αφορά τη στάση του βουλευτή κ. Καραγιαννίδη κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος καβάλας κ. Σιμιτσής στο ζήτημα του οδικού άξονα Ε61.

ΦΑΣΗ

Σε  καλή φάση βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Παληού που κατέρρευσε λόγω προβλήματος στο τοιχίο αντιστήριξης το οποίο αποκαθίσταται, όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη. Πλήρη εικόνα για την πρόοδο των εργασιών θα έχει σε 20 ημέρες  από σήμερα  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Μεγάλη η κινητοποίηση του Δήμου Παγγαίου για την κινητοποίηση Λευκή Νύχτα. Το στοίχημά τους ήταν και είναι να γίνει γνωστή η αγορά της Ελευθερούπολης στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

ΚΟΙΛΙΑ

Την ίδια ώρα που η κατανάλωση τον περασμένο μήνα σημείωσε μια κοιλία στην αγορά της Καβάλας, αφού ο Μάιος κατά γενική ομολογία είναι μεταβατικός μήνας.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Την ίδια ώρα που όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τηρούν στάση αναμονής σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας, αναφορικά με την επικείμενη δόση από τους δανειστές. Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.