Κύριο άρθροΥγεία

Στις 8 Μαΐου και στην Καβάλα θα απέχουν από τις εξετάσεις τα ιδιωτικά εργαστήρια

”Εδώ και αρκετές ημέρες έχει αποφασιστεί πανελληνίως από τους Ιατρικούς Συλλόγους και από τον Ι.Σ. Καβάλας στις 17 Απριλίου, να στηρίξουμε την κινητοποίηση και τον ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών με την μορφή ολικής αποχής από τα ιατρικά τους καθήκοντα, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 8 Μαΐου”.
Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Δέσποινα Ιατρού, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
”Με απλά λόγια, οι μικροβιολόγοι θα κλείσουν τα ιατρεία τους και δεν θα γίνεται καμία εξέταση για κανέναν και από κανέναν, με σκοπό να προασπιστούν αυτά τα οποία ζητούν οι μικροβιολόγοι, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ. Όλοι οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί – μέλη μας αποφάσισαν πανελληνίως να συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποίησης του κλάδου τους με την μορφή ολικής αποχής από τα καθήκοντά τους. Εδώ και πάνω ίσως από δέκα χρόνια, είναι απογοητεύμενοι από τη μη εφαρμογή των προηγούμενων πολλών υπουργικών αποφάσεων που αναιρέθηκαν κατά καιρούς, γι’ αυτόν τον λόγο αναγκάζονται πλέον να προχωρήσουν σε αυτές τις κινητοποίησης ζητώντας τη συμπαράστασή μας, τη συμμετοχή μας και τη βοήθειά μας”, επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών της η Δέσποινα Ιατρού.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ
”Μερικά από τα αιτήματα είναι το clawback, το οποίο ακούγεται συνέχεια, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ, για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να στηρίξουμε ομόφωνα όλοι οι σύλλογοι τους κατά τόπους συναδέλφους, να είμαστε μαζί τους και να απαιτήσουμε αυτά τα οποία θα τους βοηθήσουν να σταθούν όρθιοι και να μην κλείσουν τα μικροβιολογικά ιατρεία τους. Θέλουμε και ζητούμε την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας. Όλους μας αφορά, όλοι χρειαζόμαστε εργαστηριακές εξετάσεις”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.