«Σιγά σιγά το νησί αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμούς θερινούς» όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός
”Σιγά σιγά το νησί αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμούς θερινούς. Όλα σχεδόν είναι έτοιμα. Τελευταίο κομμάτι είναι οι οργανωμένες παραλίες, οι οποίες προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες”.
Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΙΟΣ – ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
”Η αλήθεια είναι ότι ο Μάϊος δεν ήταν ένας καλός μήνας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς ήταν πολλοί οι παράγοντες που επηρέασαν όπως η γεωπολιτική κατάσταση, οι καιρικές συνθήκες, το Πάσχα που ήταν νωρίς. Όλα αυτά διαμορφώσαν συνθήκες, ώστε ο Μάιος να μην είναι καλός για το νησί. Από ‘δω και πέρα συνεχίζουμε με αισιοδοξία, περιμένουμε ότι θα ξεκινήσουμε πολύ δυναμικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αυτό είναι που περιμένουμε και ενδιάμεσα έχουμε αρκετούς βορειοευρωπαίους, οι οποίοι είναι αυτοί που στηρίζουν τους μήνες μπροστά και πίσω από το καλοκαίρι”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.
ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ
”Γι’ αυτό και η μεγάλη μας στόχευση και όλες μας οι ενέργειες σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες, είναι να προσελκύσουμε και πάλι αυτές τις αγορές, οπότε ήδη υπάρχει μία ροή που συνεχίζεται ακόμη καλύτερα. Ο Ιούνιος φαίνεται να έχει ένα ήρεμο πρώτο 15ήμερο και από τα μέσα του μήνα και μετά που κυρίως έχουμε και το κλείσιμο των σχολείων στις βαλκανικές χώρες, θα αρχίζουν να μεγαλώνουν πάρα πολύ σημαντικά οι πληρότητες”, ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο Γιάννης Μαρκιανός.
ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Αναφορικά τέλος με το προφίλ των επισκεπτών που αναμένονται φέτος στο νησί, ο αντιδήμαρχος Θάσου σημείωσε: ”Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέρνουμε σιγά σιγά να δημιουργούμε ένα μείγμα επισκεπτών. Οι Βαλκάνιοι συνεχίζουν να είναι αυτοί που έχουν την πρωτοκαθεδρία και από ‘κει και πέρα έχουμε Άγγλους, Γερμανούς που είναι σταθεροί. Επίσης οι Πολωνοί, μια πάρα πολύ σημαντική δύναμη για το νησί μας. Η βόρεια Ευρώπη, Σκανδιναβία, Δανία, Αυστρία ένα πάρα πολύ πλούσιο μείγμα που προσπαθούμε να το κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο”.

