Σημαντικό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστο Γάκη  

Σημαντικό χαρακτήρισε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 507 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γάκης ανέφερε πως «είναι ο σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας μέχρι το 2020. Η νέα διοίκηση από τη μέρα που ανέλαβε παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική εικόνα της Περιφέρειας, να βελτιώσει και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της. Όταν αναλάβαμε ήμασταν η τελευταία Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα σε παραγωγή ακαθάριστου προϊόντος και σήμερα έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Γίνανε σοβαρά έργα όλη αυτή τη διετία, ένα από αυτά ήταν η ανάδειξη του έργου φυσικού αερίου το οποίο προωθείται και το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην Περιφέρειά μας. Η Περιφέρεια σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εσωτερική κατανάλωση των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας προώθησε διάφορες διοργανώσεις, όπως είναι η Συνέργεια, που έχει ως στόχο να γνωριστούν οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα που παράγει η κάθε επιχείρηση μεταξύ τους, να γίνουν τα προϊόντα αυτά και ευρύτερα γνωστά, προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωσή τους».

ΜΕΛΕΤΕΣ

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γάκης «ο Περιφερειάρχης έκανε μια προσπάθεια και διασφάλισε ένα κονδύλι γύρω στις 800.000 ευρώ το οποίο είναι να διατεθεί προς τα Δασαρχεία με σκοπό να γίνουν κάποιες μελέτες για τη βελτίωση και ανάπτυξη των δασικών περιοχών, αλλά και για να μειωθεί η λαθροϋλοτομία. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε ότι μέσα από τη νόμιμη υλοτομία που θα προωθηθεί θα διασφαλιστούν και 2.000 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια. Από κει και πέρα έχουν προωθηθεί και διάφορα έργα που είχαν απενταχτεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Η Περιφέρεια κατάφερε και διασφάλισε ένα κονδύλι γύρω στα 85 εκ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν και να μείνουν ημιτελή γιατί είχε σταματήσει η χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ».

507 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Όπως τόνισε με έμφαση «τώρα σχετικά με το σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, πρόκειται για μια συνολική χρηματοδότηση γύρω στα 507 εκ. ευρώ για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Έχει γίνει ένας σχεδιασμός κι έχουν προταχθεί κάποιοι κεντρικοί άξονες χρηματοδότησης οι οποίοι αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης της Περιφέρειας, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε προώθηση των αγροτικών προϊόντων, να αυξηθεί η εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Περιφέρεια. Οι άξονες προτεραιότητας που χρηματοδοτούνται είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας η οποία έχει και σχέση με την προώθηση και τη διαφήμιση των προϊόντων μας, είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπος εγκατάστασης επιχειρήσεων όπου γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί και η χρήση της γεωθερμίας, για να συνδεθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ με τα ευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, ώστε να βελτιωθεί και το εξαγώγιμο εμπόριο. Να γίνει καλύτερη διασύνδεση της Περιφέρειας με τις νησιωτικές περιοχές. Ο τρίτος άξονας είναι οι υποδομές ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και ο τομέας υγείας για τον οποίο έχουν διασφαλιστεί τα ποσά για τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για την αγορά εξοπλισμού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειάς μας. Από κει και πέρα υπάρχει ένα πρόγραμμα για θέματα κοινωνικά, με την προώθηση λύσεων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας και τη μείωση της κοινωνικής ανισότητας που αντιμετωπίζουν οι πληθυσμοί στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.