ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού προχωρά η ΔΕΥΑΚ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης

Η ΔΕΥΑΚ σύντομα θα προχωρήσει στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού διάρκειας δύο μηνών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κ. Νίκος Ξανθόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο την περίοδο αυτή είναι αυξημένες οι ανάγκες της επιχείρησης και λόγω αδειοδότησης του προσωπικού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «η ΔΕΥΑΚ προβαίνει τακτικά σε πρόσληψη εποχιακού προσωπικού σε ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις. Κι όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, αναφέρομαι στην πρόσληψη εργατών, δύο μηχανολόγων, ενός χειριστή, ενός οδηγού και ενός υδραυλικού, διότι κι εκεί έχουμε τεράστια θέματα με την έλλειψη που υπάρχει. Αυτή είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε τακτικά, δηλαδή περίπου κάθε δύο με δυόμιση μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες. Εμείς έχουμε προγραμματίσει το επόμενο διάστημα να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία απαιτείται προσωπικό επιπλέον, μπροστά μας έχουμε τις γιορτές το μόνιμο προσωπικό θα πρέπει να πάρει τις άδειές του, άρα λοιπόν εκεί πρέπει να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές για να μπορέσουμε να δώσουμε και τις άδειες στο προσωπικό μας, αλλά κι εμείς να εξακολουθήσουμε να παραμένουμε επιχειρησιακά αξιόμαχοι για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε και το χειμώνα και δεν ξέρει ποτέ κανείς τι μπορεί να απαιτηθεί να γίνει και λόγω των καιρικών συνθηκών. Πέρα από αυτό εμείς εξακολουθούμε και εφαρμόζουμε πιστά την πρακτική που λέει ότι οπουδήποτε υπάρχουν συχνές ζημιές προβαίνουμε σε αντικατάσταση του αγωγού για να μην εξακολουθήσει αυτό το γαϊτανάκι».

ΖΑΛΟΓΓΟΥ

Κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος «στην οδό Ζαλόγγου υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπώρησε και την υπηρεσία αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για αρκετά μεγάλο διάστημα. Προκειμένου λοιπόν να τελειώσει αυτή η ιστορία αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι μια πάγια τακτική την οποία κάνουμε τους τελευταίους δέκα μήνες και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια είναι ένα κομμάτι αγωγού από καινούριο δίκτυο, δεν είναι ούτε δέκα ετών, αλλά παρόλα αυτά παρουσίασε πάρα πολλές ζημιές. Τον ξηλώνουμε λοιπόν, βάζουμε καινούριο αγωγό, κάνουμε τις συνδέσεις κανονικά από την αρχή, ήδη τοποθετήσαμε το νέο αγωγό την Πέμπτη και την Παρασκευή κλείσαμε το χαντάκι, για να μπορέσουμε την άλλη βδομάδα να κάνουμε την αποκατάσταση στο πεζοδρόμιο και να κλείσει και αυτό το θέμα».

ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθόπουλος πότε θα πέσει άσφαλτος στην οδό Ομονοίας, σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι ότι για την οδό Ομονοίας δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτήν την ευλογημένη την άδεια για να προχωρήσουμε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να αποκαταστήσουμε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει  μια διαδικασία που αποδεικνύεται γαϊτανάκι. Η διαδικασία αυτή είναι ότι πέρα από τη δική μας ενέργεια ως ΔΕΥΑΚ, την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η οποία πάρθηκε, την προώθηση αυτής της απόφασης στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την τελική υπογραφή της στην Αποκεντρωμένη που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, υπολογίζαμε ότι σε μια, δυο, τρεις βδομάδες να την έχουμε πάρει, έχουν περάσει δυο μήνες. Το ίδιο συμβαίνει και στην οδό Γ. Κίτσου. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε κι εκεί, μεταφερθήκαμε στην περιοχή του Κυρτζή προς την Παιδόπολη, δουλεύουμε εκεί τώρα πλέον, ελπίζοντας το επόμενο διάστημα, πριν ο καιρός μας τα χαλάσει, να μπορέσουμε να πάρουμε την άδεια για τις αποκαταστάσεις στην οδό Ομονοίας. Ελπίζω μέσα στο μήνα αυτό να πάρουμε την άδεια και να τελειώσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *