Κύριο άρθροΠολιτική

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσανάκα – Αλεξιάδη  για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

Την εξεύρεση νομικής φόρμουλας για την παραχώρηση του παλιού Νοσοκομείου στο Δήμο Καβάλας συζήτησαν προχθές η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η συζήτηση σύμφωνα με τη δήμαρχο έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ στόχος είναι το κτήριο αυτό να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη ο οποίος είναι Καβαλιώτης, είναι μεγάλη ευκαιρία αυτό και θέλει να βοηθήσει τον τόπο του. Μας ζήτησε όχι μόνο για το Νοσοκομείο αλλά και για άλλα θέματα να τον ενημερώσουμε για να δούμε τι θα μπορέσει να προχωρήσει. Καταρχήν για το θέμα του παλιού Νοσοκομείου και οι δυο είμαστε θετικοί για να γίνει ξενοδοχείο. Αλλά μου είπε αν το θέλεις για κοινωφελείς σκοπούς αύριο κιόλας. Και του εξήγησα ότι οι κοινωνικές δομές είναι πάρα πολλές στην Καβάλα και δεν έχουμε ανάγκη από κοινωνικές δομές. Τον τουρισμό μας πρέπει να αναπτύξουμε και επειδή το φετινό καλοκαίρι μας έδειξε ότι είχαμε τουρίστες σε όλη την περιοχή μέχρι την Κεραμωτή και μέχρι όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, πρέπει να αυξήσουμε τις ξενοδοχειακές μας κλίνες οπωσδήποτε. Και θα το κάνουμε».

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι πολύ θετικός ο κ. Αλεξιάδης προς την κατεύθυνση αυτή, οικονομολόγος είναι ο άνθρωπος, καταλαβαίνει ότι ξενοδοχείο σε εκείνη την περιοχή σημαίνει αύξηση του τουριστικού κύματος, σημαίνει τουρίστες μέσα στην πόλη, θα κινηθεί η αγορά, θα κινηθούν τα πάντα. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όλα αυτά παίζουν ρόλο. Αυτά όμως είναι και θέμα νομικών που πρέπει να τα δουν για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Εξήγησα στον υπουργό ότι έχουμε βάσιμα στοιχεία νομικά ότι το νοσοκομείο ανήκει στο Δήμο Καβάλας. Πρέπει να βρούμε σωστή νομική φόρμουλα. Εμείς θα το ζητήσουμε να μας κάνει από κει και έπειτα μια ωραία πρόταση να μπορέσουμε να τη δεχτούμε. Ιδιοκτησία είναι δική μας κατά 80% να μην το ξεχνούμε. Και για αυτό ζητούσαμε το 20% που δεν είναι δικό μας. Εγώ έκανα και μια άλλη πρόταση στον κ. Αλεξιάδη που δεν επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες. Το μείζον είναι να γίνει ένα ξενοδοχείο. Αν περιμένουμε τους δικαστικούς αγώνες μετά από 10 και 20 χρόνια πέταξε το πουλί. Διότι το κίτρινο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας που αγοράστηκε το 90 από τον αείμνηστο Αθανασιάδη, το 2014 ήρθε η δικαστική απόφαση, που εκεί δεν διεκδικούσαμε κάτι από το κράτος αλλά από ιδιώτες. Αργεί η δικαιοσύνη πάρα πολύ και δεν είναι τρόπος αυτός διεκδίκησης. Βέβαια δεν απεμπολούμε και τα δικαιώματά μας. αλλά πρέπει να βρούμε τη φόρμουλα για να το αξιοποιήσουμε εδώ και τώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *