ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε εξέλιξη διάφορα θέματα στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων

Η πάγια προκαταβολή αφορά τους προέδρους των Κοινοτήτων και χρηματοδοτήσεις που τους αναλογούν για διάφορα έργα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο πάγια θέση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι οι πρόεδροι να χρησιμοποιούν αυτά τα κονδύλια.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η πάγια προκαταβολή είναι ένα εργαλείο που προβλέπει ο νόμος και αφορά τους προέδρους των κοινοτήτων. Αναφέρεται σε συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να γίνουν μέσω αυτής, όπως άμεση αντικατάσταση σε κομμάτι παιδικής χαράς που εγκυμονεί κινδύνους, επείγουσες περιπτώσεις που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η υπηρεσία κι αφορούν ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης και άλλες τέτοιες παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Η βούληση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, διαχρονικά, είναι να χρησιμοποιούν οι πρόεδροι την προκαταβολή. Υπάρχουν όμως ζητήματα που αφορούν το πώς αντιλαμβάνονται τη χρήση της και οι πρόεδροι και κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ενώ φέτος μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν  αρκετά χρήματα για το σκοπό αυτό, έχει καταναλωθεί ήδη το ποσό που έχει προβλέψει ο προϋπολογισμός αλλά έχει γίνει ήδη και μια αναμόρφωση για να ενισχυθεί ο κωδικός περίπου κατά 5000 ευρώ, υπάρχουν ζητήματα διαδικαστικά που αφορούν τη γραφειοκρατία και την αντίληψη της χρήσης. Κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα υπάρχει ένας μικρός Γολγοθάς για όλους μας ώστε να τον ξεπεράσουμε. Οι πρώην διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων, οι υπηρεσιακοί διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά και τον τρόπο λειτουργίας κάποιων προέδρων. Γι’ αυτό εξέδωσαν ένα δελτίο Τύπου οι πρόεδροι για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση. Ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα και να υπάρξει καλύτερη απορρόφηση των χρημάτων που είναι απαραίτητα για να λειτουργεί καλύτερα η καθημερινότητα των πολιτών».

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Για το σχολείο των Κρηνίδων είπε ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με το ιδιοκτησιακό. Θα πάρουμε το πιστοποιητικό μεταγραφής από το Κτηματολόγιο και είμαστε έτοιμοι για να υποβάλλουμε την πρότασή μας όταν η Περιφέρεια προκηρύξει το ανάλογο μέτρο. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε την πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο».

Για τον Αμυγδαλεώνα είπε ότι «αυτήν τη στιγμή κατασκευάζονται δύο σημαντικά έργα. Ένα είναι της μετατροπής της Κοινότητας σε ΚΕΠ. Το έργο είναι σε εξέλιξη και όπου να ‘ναι θα τελειώσει. Η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμναστηρίου έχει δημοπρατηθεί, έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος. Μένουν να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, να υποβάλλει τα χαρτιά του ο ανάδοχος κλπ, θα χρειαστεί περίπου 3 μήνες ακόμη και να ξεκινήσει μετά να δουλέψει ο εργολάβος. Ένα ακόμη θέμα είναι της ύδρευσης που σύντομα θα ξεκινήσει ώστε να διαχωριστούν τα δίκτυα της ύδρευσης και της άρδευσης στον Αμυγδαλεώνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *