Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
Πρόσφατα:
ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Καβάλας σύμφωνα με τον Διευθυντή της Σταύρο Κυβράκη

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Καβάλας σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Σταύρο Κυβράκη. Ο τελευταίος συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα που ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία.

Αρχικά για το συνέδριο ο κ. Κυβράκης σημείωσε πως «είναι το τακτικό συνέδριο, είναι το 3ο Πανελλαδικό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, φέτος διεξήχθη στην Αθήνα, του χρόνου θα γίνει στην Κοζάνη και πέρσι ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Καλό είναι να γίνεται, μαζεύονται όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας από όλη την Επικράτεια και εκεί γίνεται συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών όπως ήταν φέτος, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους και της υπηρεσίας αφενός να διευκολυνθούν στη δουλειά τους και αφετέρου να πάνε ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά την εξέλιξη του θεσμού».

ΠΕΤΖΕΤΕΛ

Αναφορικά με τα Πετζετέλ, ο κ. Κυβράκης σημείωσε πως «τα Πετζετέλ είναι από τη Δευτέρα στην Καβάλα, από βδομάδα θα γίνει και ο καθιερωμένος αγιασμός. Έτοιμοι είμαστε γενικότερα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέσα από συσκέψεις. Από βδομάδα πιάνουμε δουλειά κι όλο το καλοκαίρι θα είμαστε και θα δουλεύουμε για να εξελίξουμε και να ολοκληρώσουμε την ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα με ότι δυνάμεις έχουμε βέβαια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία οποιοδήποτε επεισόδιο ή φαινόμενο προκύψει. Τα Πετζετέλ εδώ και κάποια χρόνια σταθμεύουν στη Χρυσούπολη, από ότι μού είπανε έχει καλύτερες υποδομές, βολεύει και στο σχεδιασμό. Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα δεν είναι στελεχωμένο, έχει απλά ένα φυλάκιο εκεί και μένει ο διοικητής. Ενώ το άλλο είναι πλήρως στελεχωμένο με τεχνικό τμήμα κλπ. Αυτά τα αεροσκάφη έχουν δικό τους team τεχνικό. Αυτά είναι θέματα βέβαια που αφορούν τη Μοίρα, αυτοί ξέρουν. Μέσα σε ένα ενεργό αεροδρόμιο είναι πολύ καλύτερα, το σημείο είναι πολύ κεντρικό και βολικό, μην ξεχνάμε ότι αυτά καλύπτουν και όλη την Περιφέρεια».

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από πλευράς ετοιμότητας σύμφωνα με τον κ. Κυβράκη «είμαστε καλά, πιο σοφοί γίναμε από πέρσι, έχουμε βάλει στο πλαίσιο και το περσινό περιστατικό, τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην Επικράτεια με τη μεγαλύτερη καμένη έκταση στη Θάσο. Ήταν ένα φαινόμενο με πολύ ακραία χαρακτηριστικά και ανέδειξε την ανάγκη να έχουμε καλύτερο συντονισμό για να έχουμε και καλύτερους χρόνους ανταπόκρισης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κυρίως βέβαια αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία φέτος έχει ένα σύστημα που εφαρμόζει πιλοτικά για πρώτη χρονιά. Σε όλα τα οχήματά της υπάρχει ένα σύστημα GPS που ελέγχεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων από την Κομοτηνή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *