Κύριο άρθροΠολιτική

Σειρά θεμάτων με κυρίαρχο αυτό των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής με τον Αντιπεριφερειάρχη  Θ. Μαρκόπουλο

Σειρά θεμάτων με κυρίαρχο αυτό των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Σε δηλώσεις του σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «συναντηθήκαμε με τον υπουργό τόσο στην επίσκεψή του στα λιμάνια όσο και σε μία σύσκεψη η οποία έγινε στον ΟΛΚ, αλλά είχαμε την ευκαιρία και στη συνέχεια να πούμε κάποια πράγματα στο γραφείο το δικό μου στο Διοικητήριο της πόλης. Είναι πολλά τα θέματα τα οποία αφορούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συγκοινωνία μεταξύ Καβάλας και Θάσου. Είναι το πρόβλημα που έχουμε με τη γραμμή Καβάλα – Πρίνος, όπως και το πρόβλημα το οποίο είχαμε με την εξυπηρέτηση στις γραμμές που έχουν να κάνουν με τη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας και τις παρατάσεις που χρειαστήκαμε και την αντιμετώπιση την οποία τύχαμε από το ΣΑΣ. Και επίσης υπάρχουν θέματα υποδομών στα οποία πρέπει να επιληφθεί. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το αν πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων που θα υπάρχει πρόσβαση από το διαδίκτυο. Για μένα είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει. Με το αν θα υπάρχουν πλοία επιφυλακής για μεταφορά ασθενών εκτός ωραρίου και το πώς γίνεται και εξυπηρετούνται ή δεν εξυπηρετούνται οι γραμμές. Μία μακρά σειρά ζητημάτων τα οποία τα θέσαμε υπόψη του και περιμένουμε να δούμε. Μας παρέπεμψε βέβαια σε μια σύσκεψη η οποία θα γίνει στην Αθήνα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα κι όχι μόνο της σύσκεψης αλλά την πορεία της υλοποίησής τους».

ΤΟΠΙΚΟ ΣΑΣ

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκόπουλος τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή για ενδεχόμενη ίδρυση τοπικού ΣΑΣ, ενός φορέα τοπικού που θα επιλαμβάνεται του καθορισμού των δρομολογίων, ανέφερε πως «αυτό που υπάρχει στην Αθήνα είναι στο υπουργείο και έχει πανελλήνια αρμοδιότητα. Εκείνο που είχαμε ζητήσει από τον υπουργό και μας το είχε υποσχεθεί στο παρελθόν είναι ένα ας το πούμε μικρό ΣΑΣ το οποίο θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες αλλά θα έχει στην ευθύνη του μόνο τα δρομολόγια τα οποία είναι εντός νομού. Δηλαδή δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να πούμε και να εκφράσουμε απόψεις για τα δρομολόγια για Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη κλπ. Εκείνο όμως το οποίο μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω μπορούμε να συνεννοηθούμε είναι να βρούμε μια λύση και ένα πλαίσιο συνεργασίας για τα δρομολόγια τα οποία είναι εντός νομού και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη συγκοινωνία που έχουμε με το νησί μας που είναι η Θάσος. Θα πρέπει νομίζω να υπάρχει εκπροσώπηση και από τους δήμους, όπως πρέπει να υπάρχει και εκπροσώπηση και από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *