ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

“Πότε θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών;” αναρωτιέται ο δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Λαμπρινίδης αναφορά με τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου

Ουσιαστικά δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου λόγω και του προβλήματος που αντιμετωπίζει το σκάφος Νικητής. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρο Λαμπρινίδη αναμένουν τον Μάιο να υπάρξουν εξελίξεις.

Όπως ανέφερε “Αυξήθηκε από την 1η Απριλίου η κατάταξη των δρομολογίων, δηλαδή μας είπαν για 3 δρομολόγια και τα Σαββατοκύριακα μάλιστα.  Παραδόξως μόλις ξεκίνησε η 3αδα για όλη την εβδομάδα και ενώ εμείς αναμέναμε να γίνουν 4 ή 5 τα δρομολόγια, και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, μας ανακοινώθηκε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ότι το πλοίο ΝΙΚΗΤΗΣ χάλασε. Οπότε βρισκόμαστε και πάλι στην ίδια κατάσταση.

Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε ένα αίτημα γιατί βλέπουμε ότι ένα πλοίο από αυτά παραμένει  το βράδυ στην Καβάλα. Αν μπορέσουμε να ξεκινάει τουλάχιστον ένα πλοίο το πρωί από την Καβάλα για να εξυπηρετεί και τους καβαλιώτες που θέλουν να έρθουν το πρωί στο νησί, αν τα καταφέρουμε καλώς. Αλλιώς θα περιμένουμε τέλος Μαΐου, αν φτιαχτεί ο νικητής και αν… ευοδώσει η καλή τύχη των εφοπλιστών να βάλουν πλοία. Τα πλοία είναι 19 και αναμένεται να έρθουν και άλλα 3 … Με 23 πλοία και να μην υπάρχουν δρομολόγια δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί τελικά υπάρχουν τόσα πλοία».

ΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε ότι «Εμείς δεν ζητάμε παράλογα πράγματα ή πάρα πολλά πράγματα. Ζητάμε δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Να μπορεί να έρθει κάποιος στην Καβάλα το πρωί και να μπορεί να γυρίσει το απόγευμα. Να μην χρειασθεί δηλαδή να κάνει το γύρο του Ν. Καβάλας μέχρι την Κεραμωτή και δεν νομίζω ότι το 2024 είναι παράλογο αίτημα αυτό. Ξεκινήσαμε αυτή την υπόθεση από την προηγούμενη δρομολογιακή περίοδο, τέλος Οκτωβρίου, κάναμε μια συνάντηση με το Δήμαρχο, με τους Προέδρους των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, την Θασιακή Ένωση, το Επιμελητήριο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος δεσμεύθηκε να κάνει σύσκεψη για τα δρομολόγια και ακόμη περιμένουμε… Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας λένε απλά ότι δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτό το ζήτημα… Ή  ας μας πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει το κοινό της Θάσου. Η αλήθεια δεν βλάπτει. Όταν ένας θεσμικός ως ο κ. Μαρκόπουλος λέει ότι θα κάνει μια σύσκεψη και τελικά δεν την κάνει δεν είναι ως να μας κοροϊδεύει; Και σε τελική ανάλυση εμένα κοροϊδεύει; Εγώ ενδιαφέρομαι για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ταξίδι…. Με 300 ευρώ σύνταξη πως θα έρθει κανείς στην Καβάλα και θα γυρίσει από Κεραμωτή; Με τι λεφτά θα κάνει αυτό το ταξίδι; Με το 50ευρώ που ζητούν οι ταξιτζήδες;

Και πως θα γυρίσει αν δεν προλάβει το τελευταίο πλοίο της Κεραμωτής; Θα πάει σε ξενοδοχείο; Όλο τα ίδια και τα ίδια. Χρόνια τώρα…. Λυπάμαι πολύ για το ήθος τους».