Κύριο άρθροΥγεία

Πρόβλημα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας με την επιστροφή του γιατρού Δημήτρη Κασαράκη στη βάση του, στο «Θεαγένειο»

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο τις φήμες οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα ότι ο υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Δημήτρης Κασαράκης επιστρέφει στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Πράγματι, εκδόθηκε η απόφαση της ΥΠΕ για την μετακίνηση του κ. Κασαράκη στο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Κασαράκης θα πρέπει να βρίσκεται στο «Θεαγένειο» την 1η Αυγούστου. Πρέπει να σας πω ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά δεν γνώριζα τις προθέσεις του», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν συζητήσεις με το υπουργείο και όχι μόνο.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει με τους εκατοντάδες ασθενών οι οποίοι κάνουν τις τακτικές χημειοθεραπείες τους και εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό Τμήμα της Καβάλας κι αν είναι σε θέση να καλύψει τόσα περιστατικά η Επικουρική Ογκολόγος, κ. Χαμαλίδου, είπε δήλωσε ότι  «Δε θα μείνουμε έτσι. Από σήμερα (σ.σ. χθες)  κιόλας θα μιλήσω με την κ. Χαμαλίδου και σε λίγες ημέρες θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα».

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο κ. Καρασαββόγλου είπε ότι «ο γιατρός είναι σε μετακίνηση σε μας από το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Είναι ήδη 8 χρόνια σε μας και με απόφαση από τον κ. Πλωμαρίτη επίκειται η μετακίνησή του στη βάση του. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για το Νοσοκομείο μας αλλά θα βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα καθώς –πρώτον- έχουμε μία επικουρική γιατρό η οποία έχει επίσης αρκετά χρόνια στο ογκολογικό τμήμα, έχει συσσωρεύσει εμπειρίες και επομένως κάποια πράγματα, με σιγουριά, μπορεί να τα κάνει. Επιπλέον θα δούμε τη δυνατότητα υλοποίησης μέτρων προκειμένου να έρθει νέος μόνιμος γιατρός. Έχουμε ζητήσει εδώ και 3 χρόνια μόνιμο γιατρό παθολόγο- ογκολόγο. Είχαμε πάει σε μία τέτοια διαδικασία, δεν ευόδωσε διότι δεν υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι, κάποιοι δεν αποδέχθηκαν τον ερχομό τους στην Καβάλα. Πριν από 2 μήνες ζητήσαμε και άλλον επικουρικό γιατρό για να ενισχύσουμε την κλινική. Δυστυχώς στη σχετική λίστα δεν υπάρχει ογκολόγος- παθολόγος για το Νοσοκομείο Καβάλας και έτσι δεν πήγε καλά αυτή η προσπάθεια. Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και ότι όλα θα πάνε καλά».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ενημέρωσε επίσης για το ότι χθες έγινε μία συνάντηση με τους βουλευτές του νομού Καβάλας, τη δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τον πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα. Έγινε στη συνέχεια Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου όπου και εκεί ο κ. Καρασαββόγλου εισηγήθηκε του θέματος για να παρθούν αποφάσεις.

Είπε, δε, ότι «θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αναστρέψουμε την απόφαση του κ. Διευθυντή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη προκειμένου να παραμείνει εδώ ο κ. Κασαράκης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να έχουμε κι εμείς χρόνο για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».

Για τον κόσμο που εξυπηρετείται είπε ότι «θα συνεχίσουν να έρχονται. Πιστεύω θα τα φέρουμε βόλτα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε σε οτιδήποτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *