Κύριο άρθροΠολιτική

«Προχωράμε εμπρός πέρα από μικρότητες» δηλώνει ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης επέστρεψε δριμύτερος στα καθήκοντα του μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Θάσου με τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Αρχικά ανέφερε ότι «Η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία μου ήταν απλά ένα ξέσπασμα. Ξέσπασμα ενός συσσωρευμένου ψυχικού στρες που με  έστειλε στο νοσοκομείο ενόσω μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί της Θάσου». Στο ερώτημα, μήπως τις συγκεκριμένες κρίσιμες ημέρες ο βουλευτής υπερέβαλλε εαυτό, ο κ. Εμμανουηλίδης μας απάντησε ότι  «Όχι, νομίζω ότι απλά έπραξα εκείνο που έπρεπε. Μπορεί να έγιναν ορισμένα πράγματα καθ’ υπερβολήν, ωστόσο η ουσία είναι ότι επί του προβλήματος ανταποκρίθηκε όλος ο κόσμος με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Ερωτηθείς σχετικά για την τηλεοπτική καταγραφή του κρίσιμου τηλεφωνήματος από τον καβαλιώτη βουλευτή που  έκανε το γύρο του διαδικτύου και στη συνέχεια το γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και ιστοσελίδων της Αθήνας και χρησιμοποιήθηκε ποικιλοτρόπως και σχολιάστηκε επίσης απάντησε ότι  « Κάποια πράγματα συμβαίνουν μέσα στην ατμόσφαιρα και στην ένταση της στιγμής. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν δίπλα μου τη στιγμή που μιλούσα από το κινητό, αλλά ούτε που υπολόγιζα ότι η κάμερα κατέγραφε. Τη δεδομένη στιγμή, εκείνο που με ενδιέφερε ήταν να υπάρξει άμεση επικοινωνία προκειμένου να εξασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η κινητοποίηση. Πολλές φορές η κάμερα δημιουργεί εντυπώσεις διαφορετικές από όσες η ουσία καταθέτει».

Και στο ερώτημα αν την επόμενη ημέρα, ενοχλήθηκε όταν ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του φάνηκε σα να τον  «αδειάζει», ο  ίδιος απαντά ότι  «Αναμενόμενο. Μπορεί κι εγώ να αδειάσω τον εαυτό μου, διότι πάνω από όλα βρίσκεται η αλήθεια. Στο πλαίσιο της ίδιας επικοινωνίας κι εντός του επόμενου πεντάλεπτου ο ίδιος υπουργός, που σημειωτέον δεν ήταν ο κ. Τόσκας, έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου. Άρα τα αντανακλαστικά λειτούργησαν κι απλά επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή με την κοπέλα που συνομίλησα».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ερώτημα αν κατά  τη διάρκεια της ασθένειας και νοσηλείας του επικοινώνησε μαζί του το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο ίδιος απαντά ότι  «Οι γέφυρες δεν έχουν κοπεί, αντιθέτως είναι ανοικτές. Μάλιστα, με κάθε ειλικρίνεια ομολογώ ότι ήταν συγκινητική η στάση των συναδέλφων όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Προσωπική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό δεν υπήρξε.

Εξάλλου όταν ζητάς τη συνδρομή κυβερνητικών στελεχών υπάρχει κάποια ιεράρχηση. Με τους κ.κ. Τόσκα και Αναγνωστάκη, ως καθ’ ύλην αρμόδιους, είχα συνομιλήσει νωρίτερα. Στη συνέχεια και βάσει ιεράρχησης υπήρχε κι άλλος εμπλεκόμενος υπουργός όχι όμως με τον ίδιο βαθμό αμεσότητας. Σύμφωνα λοιπόν με την τετράγωνη λογική θα μπορούσε κάποιος σαν ισχυριστεί ότι χτυπούσα μια λιγότερο σχετική πόρτα».

Στο ερώτημα επίσης αν αναζήτησε  την πηγή από την οποία διέρρευσε η είδηση ότι υπεστή εγκεφαλικό επεισόδιο, απάντησε ότι   «Πρόκειται για ιδιορρυθμίες και συμπεριφορές δημοσιογράφων. Σε καμία περίπτωση φυσικά δε μέμφομαι τους τοπικούς δημοσιογράφους. Πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν. Προσωπικά όμως είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, διότι δεν έκανα τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από ότι έκρινα ότι όφειλα να πράξω.

Έχει διαφορά να φιλοξένησε στα πρωτοσέλιδα του τοπικού τύπου από το να φιλοξένησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και στο τέλος τέλος  υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον, όλα αυτά όμως είναι παροδικά. Εκείνο που μένει τελικά είναι ο απόηχος από μία διαδρομή. Όταν εκτίθεσαι δημοσίως, φυσικό είναι να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και στη δημοσιότητα. Αυτό βεβαίως και δεν είναι η ουσία της πολιτικής.

Από αυτή την  εβδομάδα επιστρέφω στην Αθήνα για την πλήρη βουλευτική δραστηριότητα, που μάλιστα θα είναι και πυκνή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *