ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πολίτης δωρίζει πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο  του 2024 ιδιώτης κάτοικος Χρυσούπολης γνωστοποίησε την πρόθεση του για δωρεά ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία ενέργεια που προέκυψε μετά από τροχαίο περιστατικό στην περιοχή. Προχθές υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αποδοχής της δωρεάς. Την υπογράφουν οι Υπουργός Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το κόστος του ασθενοφόρου και του εξοπλισμού του ξεπερνά το ποσό των 82.000 ευρώ!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Εγκρίνουμε τη σύμβαση δωρεάς που υπογράφτηκε στις 11/07/2025 μεταξύ της δωρήτριας, και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης», δωρεοδόχου, που αφορά στη δωρεά ενός (1) ασθενοφόρου οχήματος τύπου Β΄, εργοστασίου κατασκευής MERCEDE-BENZ, καύσιμο DIESEL, πλήρως εξοπλισμένου, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης. Η συνολική καθαρή αξία της δωρεάς, ανέρχεται στο ποσό των ογδόντα δύο χιλιάδων (82.000,00) Ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α».