ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας μείωσε κατά 40% τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή ζώνη

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας μείωσε κατά 40% τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή ζώνη ικανοποιώντας το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι με τη μείωση αυτή ανακουφίζονται οικονομικά οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Δ.Σ. του ΟΛΚ, μάθαμε με ικανοποίηση ότι πήρε απόφαση να μειωθούν κατά 40% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, αναδρομικά από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Αν προσθέσουμε τους 3 μήνες που βάση του νόμου δεν πληρώθηκαν κι εκείνα και το δοσολόγιο που έκανε για το ποσό των 7 δόσεων, νομίζω ότι μετά από επιμονή της Ομοσπονδίας στα δίκαια αιτήματα, αλλά η δέσμευση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα και της διευθύνουσας συμβούλου ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας και με την παρέμβαση του βουλευτή Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδης στο υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ, είχαμε ένα δίκαιο αποτέλεσμα και θα μπορέσουν οι επαγγελματίες να έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο να καταβάλλουν τα ποσά που αναλογούν στον καθένα.

Ήταν άδικο γιατί δεν συμπεριλαμβάνονταν μέσα σ’ αυτήν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι παραλιακές ζώνες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς άνηκε στον ΟΛΚ. Νομίζω ότι ήρθε να διορθώσει την αδικία κάτι το οποίο με δική μας επιμονή καταφέραμε να το αναδείξουμε και να καταλάβουν όλοι ότι ήταν αυτονόητο αίτημα για τους επαγγελματίες στο χώρο».

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ

Για την κίνηση της αγοράς είπε ότι «οι ελπίδες μας μειώνονται συνεχώς. Περιμέναμε τον Αύγουστο μήπως και γίνει κάτι που να τονώσει την αγορά. Βλέπουμε ότι τα μηνύματα δεν είναι καλά και πιστεύω ότι κι ο Αύγουστος θα είναι στην τροχιά του Ιουλίου. Αυτό θα δυσκολέψει περισσότερο τα πράγματα και η αγορά θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα. Αναμένουμε. Είναι πρόβλημα όλων των επαγγελματιών και η κυβέρνηση το έχει καταλάβει. Περιμένουμε κάποια καινούργια μέτρα στήριξης , κάποια βοήθεια αναγκαία».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση  ΔΣ του ΟΛΚ μειώνονται 40% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων. Η επιμονή της ΟΕΒΕ στα δίκαια αιτήματα των μελών μας, η δέσμευση του προέδρου κ. Φιλόσογλου και της διευθύνουσας συμβούλου κας. Θυσιάδου να στηρίξουν την προσπάθεια μας αλλά και η παρέμβαση του βουλευτή Καβάλας κ. Λαζαρίδη τόσο στο Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και στο ΤΑΙΠΕΔ οδήγησαν στην μείωση 40% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020.

Η ΟΕΒΕ Ν. Καβάλας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην δικαίωση των αιτημάτων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *