«Ο ΟΛΚ πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του» δηλώνει ο Πρόεδρος του φορέα Χρήστος Ηλιάδης

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας επέκτεινε την πεζοδρόμηση της παραλιακής Λεωφόρου  μετά από απαίτηση των επαγγελματιών. Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ηλιάδης  σχετικές δηλώσεις για το θέμα και για άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Υπάρχει όντως ένα αίτημα των επαγγελματιών αλλά εγώ θεωρώ ότι επιτέλους κάποτε πρέπει να δούμε αν πρέπει να γίνει συνολική κουβέντα και να δούμε ένα δρόμο με έργα ανάπλασης, με πεζοδρόμηση ενδεχομένως ακόμη και 12 μήνες τον χρόνο.

Έτσι το Δ.Σ. του ΟΛΚ πήρε απόφαση να παρατείνει πιλοτικά και για ένα μήνα την απαγόρευση κυκλοφορίας για τον μήνα Οκτώβριο και τον χειμώνα και τους επόμενους μήνες να ακολουθήσει μια πλατιά διαβούλευση για το μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής, το συγκεκριμένου δρόμου.

Ο ΟΛΚ φυσικά και δεν θα πάρει κάποια τέτοια απόφαση από μόνος του διότι δεν θέλει να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο Πήραμε μια απόφαση πιλοτικά, είπαμε για απαγόρευση, θα δούμε πως θα πάει το μέτρο και θα το αποφασίσουμε μετά αν πρέπει να προχωρήσουμε σε πεζοδρόμηση.

Τώρα οι συγκοινωνιολόγοι είπαν κάποτε κάποια πράγματα και εμείς θέλουμε να συζητήσουμε και να δούμε για πόσο διάστημα θα υπάρχει η απαγόρευση θα δούμε αφού πιλοτικά πάμε» σημείωσε αρχικά.

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στην συνέχεια για τα περιστατικά με νεαρούς αθίγγανους που ενοχλούν τους  πολίτες στις καφετέριες και όχι μόνον.. «Αναφορικά με τις ενοχλήσεις των παιδιών αθίγγανων στην παραλιακή ζώνη  ξέρω ότι το να κάνω παρέμβαση είναι μάλλον είναι άτοπη. Επειδή όμως η συνεργασία με το Λιμεναρχείο είναι καθημερινή θα μιλήσουμε και για αυτό γιατί πρέπει να λείψει»…

Ο κ. Ηλιάδης για την αύξηση των εσόδων δήλωσε ότι «Από την άλλη έχουμε μια εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων η οποία είναι αποτέλεσμα πολύχρονης δουλειάς, προέρχεται από διάφορους πόρους και τελικά χρόνο με τον χρόνο τα αποτελέσματα της αποτυπώνονται στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Για αυτό και είδαμε αύξηση το τελευταίο 8μηνο.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Αναφορικά με την αποζημίωση του ΟΛΚ στο Δήμο Καβάλας για την έκταση που απαλλοτριώθηκε στο Εσκί Καπού για τις ανάγκες του νέου Λιμανιού δήλωσε ότι  «θα πω ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόπους. Και εγώ και το Δ.Σ. του ΟΛΚ οφείλουμε να προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του ΟΛΚ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο ΟΛΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά πρέπει να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να προστατεύουμε αυτά τα συμφέροντα. Σε ένα μήνα δικάζεται στο Πολυμελές της Καβάλας η προσφυγή του ΟΛΚ και εκείνη η απόφαση θα καθορίσει το τι μέλει γενέσθαι. Να πω επίσης για να μην μπερδεύεται ο κόσμος ότι ο Άρειος Πάγος έκρινε πως η έκταση πρέπει να είναι συγκεκριμένη και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πρέπει να πάρει ένα ποσό. Το θέμα είναι αν το ποσό πρέπει να το πληρώσει ο ΟΛΚ ή το δημόσιο. Αυτό είναι το θέμα και αυτό πρέπει να ξεκαθαρισθεί αφού μιλάμε για διαφορετικά ταμεία. Εμείς θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο, ειδάλλως έχουμε κυρώσεις, καταμερισμούς και υπολογισμούς, έχουμε ελέγχους από τους μετόχους και καταλογίζονται ευθύνες για όποια ζητήματα κρίνει ο μέτοχος και η δικαιοσύνη ότι έγιναν κινήσεις βλαβερές για το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΟΛΚ έχει ένα μέτοχο, το ΤΑΙΠΕΔ και πέρα από την συνεργασία υπάρχει και καθημερινός έλεγχος σε όλα τα σοβαρά θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης του ΟΛΚ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.