Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης βράβευσε χθες το Λύκειο Περάμου για την επιτυχία του
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης χθες στις 11:30 π.μ στο γραφείο του βράβευσε τους μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου – Καβάλας για την ταινία μικρού μήκους Generation Gap… Revisited που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής SAFTAS στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Θεάτρου.
Από πλευράς των καθηγητών η κ. Κατερίνα Αράπογλου καθηγήτρια Αγγλικών δήλωσε ότι είναι υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus plus που κλείνει φέτος3 χρόνια στο Λύκειο τους και μαζί με τους κ.κ. Πηγαδά, Φελαχίδου και Γιαμουρίδου αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα αυτού του προγράμματος που μαζί με τους μαθητές παρουσίασαν στην Γαλλία το κινηματογραφικό και θεατρικό τους έργο. Ακολούθως ο κ. Αυγερινάκης Χαράλαμπος, Διευθυντής του Λυκείου Περάμου, δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος γιατί τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει ανοιχτεί το σχολείο προς τα έξω και εκτός από το το Erasmus έχουν συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυκολογίας που έγινε στην Πέραμο. «Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε το σχολείο μας ανοιχτό προς την κοινωνία και την Ευρώπη και είμαι πολύ υπερήφανος για τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά στο πρόγραμμα του Erasmus» σημείωσε καταληκτικά.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
Με την σειρά του ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας που για πρώτη φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού βραβεύει ένα σχολείο, δίνοντας συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς που έδειξαν ότι ο πολιτισμός είναι πολύ υψηλά στην χώρα μας παρά την οικονομική κρίση. Πρόσθεσε δε πως ήταν μία σημαντική εκδήλωση όπου το Λύκειο Περάμου πήρε το 1ο Βραβείο σε έναν μαθητικό διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 6 χώρες, από την Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα και Τουρκία και μάλιστα πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Κώστας Γαβράς. «Τα παιδιά έδειξαν ότι άξιζαν και πήραν αυτό το βραβείο και εύχομαι αυτές οι προσπάθειες να αποτελέσουν φάρο για όλους τους μαθητές, φάρο πολιτισμικής και πολιτιστικής ανάτασης που χρειάζεται ο τόπος μας, μία περιοχή ευλογημένη όπως αυτή της Καβάλας» σημείωσε καταληκτικά.

